ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Άρτα:Η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου


Στη χθεσινή ( 30/10/2019) συνεδρίαση του Δημοτ
ικού Συμβουλίου και κατά τη συζήτηση του 8ου θέματος, που αφορούσε τη συμμετοχή του Δημάρχου Αρταίων στην Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Έρντιγκ της Γερμανίας  (5-7/11/2019), η δημοτική μας κίνηση κατέθεσε κείμενο, το οποίο έθεσε σε ψηφοφορία και πλειοψήφησε, με το οποίο ζητούσε τη  μη συμμετοχή  του Δήμου μας στη συνδιάσκεψη αυτή διότι η «Ελληνογερμανική συνέλευση» δεν είναι  παρά ένας άτυπος θεσμός, που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο χωρών στα χρόνια των μνημονίων και ως σκοπό του έχει: α) Να ελέγξει η γερμανική κυβέρνηση μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας και να προωθήσει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρήσεων της Γερμανίας σε τομείς που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, η ενέργεια, οι υποδομές  κλπ  (όλοι θυμόμαστε το περίφημο ερωτηματολόγιο Φούχτελ κλπ) και β) να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη για να εξουδετερωθεί η διεκδίκηση των κατοχικών οφειλών και αποζημιώσεων της χώρας μας έναντι της Γερμανίας. Στη συμφωνία αυτή, το ισχυρό μέρος είναι η Γερμανία, η οποία και αντιμετωπίζει τη χώρα μας με «νεοαποικιακή» αντίληψη. Στόχος της είναι μέσω της δήθεν ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των αυτοδιοικητικών οργάνων των δύο χωρών, να επεκταθεί η κερδοφορία του γερμανικού κεφαλαίου σε σημαντικούς τομείς της ελληνικής –τοπικής και περιφερειακής- οικονομίας.
Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στήριξαν και ψήφισαν την πρότασή μας αυτή, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ηχηρό ΟΧΙ του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας στη συμμετοχή του Δήμου στην προσεχή συνδιάσκεψη της  Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μας λυπεί όμως και μας ενοχλεί το γεγονός ότι ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι θα μεταβεί στη Γερμανία και  θα παρακολουθήσει τη συνδιάσκεψη αυτή, έστω και χωρίς απόφαση του Δημ. Συμβουλίου. Ο δήμαρχος οφείλει να σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου και να εναρμονίζεται με αυτές. Καθετί άλλο οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους .
Επίσης χθες η δημοτική μας κίνηση- όπως και σύσσωμο το Δημ Συμβούλιο- στήριξε τον πολιτιστικό σύλλογο «Ο Μακρυγιάννης» στις προσπάθειές του για διατήρηση της στέγασής του στο κτίριο Τζανέτου (που αποτελεί κληροδότημα) και εξέλεξε την επικεφαλής του κ. Λίτσα Κιτσαντά, αντιπρόσωπο στη Γεν.Συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου.-
Άρτα 31-10-2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]