ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Αρτινή κουλτούρα μέσα σε… βάζο!

Η Αρτινή κουλτούρα και παράδοση μπήκε... στο βάζο. Με ετικέτα που προσδιορίζει τον τόπο παραγωγής, το «Αρτινό γλυκάκι» προσφέρεται πλέον και στο ράφι.

Η επιχείρηση κάνει τα πρώτα της βήματα, όμως πατάει σταθερά πάνω στην τοπική παράδοση με σφραγίδα παλιάς συνταγής. «Μεγαλώσαμε όλοι ανάμεσα σε καζάνια με φρούτα, με σιρόπια, με τη μυρωδιά της ζάχαρης που βράζει πάνω σε ξυλοφωτιά ή γκάζι... Αυτό κρατάμε κι αυτό προσφέρουμε», μας αναφέρει ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, Στάθης Αντωνίου, τονίζοντας ότι «τα ωραιότερα γλυκά του κουταλιού γίνονται στην Άρτα».
Η απόφαση, λοιπόν, ήταν η γευσιγνωσία της περιοχής να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο κι έτσι έγινε η αρχή. «Το Αρτινό Γλυκάκι» όμως κρατά ακριβώς τον τρόπο παρασκευής του σπιτικού αρτινού γλυκού. «Συνεχίζουμε και διατηρούμε τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής με το καζάνι κι όχι με χύτρα. Το γκάζι και όχι το ηλεκτρικό. Μόνο ζάχαρη και όχι γλυκόζη. Καθόλου χρώματα. Κανένα συντηρητικό και αρώματα μόνο όπου χρειάζεται. Για παράδειγμα στο περγαμόντο ή το πράσινο νεραντζάκι που φημίζεται η Άρτα, δεν χρειάζεται τίποτε. Στο μελιτζανάκι θα βάλουμε την κανέλα του, όπως ακριβώς οι παραδοσιακές συνταγές», μας εξηγεί.
Στον πάγκο της έκθεσης, το «Αρτινό Γλυκάκι» που ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2019, είχε να παρουσιάσει: Άγριο σύκο με καβουρδισμένο αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι. Νεραντζάκι στρογγυλό, νεραντζάκι φλούδα, περγαμόντο, κιτρολέμονο, καρπούζι, μελιτζανάκι με καβουρδισμένο αμύγδαλο και σε μαρμελάδα βερίκοκο και δαμάσκηνο...
Ταχυδρόμος Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]