ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 260Υ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ RALLY

Ένα ..ευρωπαϊκό βραβείο για το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας!

ΕΥΡΩΠΑΙΚΑΒΡΑΒΕΙΑ eTwinning 2019 – Pullman  Mandelieu – ΓΑΛΛΙΑ 24-26 Οκτωβρίου 2019

Από τις 24-26 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο PullmanMandelieu, Cannes  της Γαλλίας  το Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του eTwinning με θέμα 'DemocraticParticipationinEducation' και με τη συμμετοχή 600 περίπου εκπαιδευτικών από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες. Στο πλαίσιο του συνεδρίου κεντρική θέση κατείχε η βράβευση ποιοτικών έργων που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2016-17 σε διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες και θεματικές.Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία ελληνικών σχολείων στα βραβεία όλων των κατηγοριών.
Το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας ήταν για δεύτερη συνεχή χρονιά παρόν στην βράβευση  δια των εκπαιδευτικών του , κ. Ζαντραβέλη Βαρβάρας και κ. Κακοσίμου Χριστίνας προκειμένου  να παραλάβουν το Ειδικό Βραβείο YunusEmre για τον Ανθρωπισμό  και το Διαπολιτισμικό διάλογο με το  έργο : 'Herit@ge matters ' , σε συνεργασία με άλλα 6 σχολεία από την Πορτογαλία , τη Γερμανία, την Κροατία , το Βέλγιο, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία.  Ένα έργο που επιλέχθηκε ανάμεσα από 700 περίπου συνολικά και είχαμε τη χαρά και την τιμή να δούμε να συμπεριλαμβάνεται και στο βιβλίο που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή επιτροπή ως καλή πρακτική σε θέματα που προάγουν τη Δημοκρατία και τις ανθρώπινες αξίες .

Η εναρκτήρια ομιλία ήταν από τον Γάλλο Υπουργό Παιδείας Επικεφαλής του Τμήματος Ψηφιακής Εκπαίδευσης - Department for Digital Education-,  Jean-MarcMerriauxκαι τη Jean-MariePanazol Γενική Διευθύντρια του Γαλλικού Οργανισμού  RéseauCanop. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η κ. SophiaEriksson- Waterschoot,DirectorforYouth, Education για το Πρόγραμμα Erasmus, εκπρόσωποι των Εθνικών Αντιπροσωπειών και εκπρόσωποι των eTwinning Friends.  Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία τηςIsabelMenezes, Καθηγήτριας στο  Πανεπιστήμιο του Porto με θέμα:« Τα σχολεία ως εργαστήρια Δημοκρατίας» , SchoolsasDemocracyLabs.
Ένα τριήμερο συνέδριο με εισηγήσεις και εργαστήρια με στόχο να προαχθεί η δημοκρατία και η συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στη λήψη των αποφάσεων. Ένα τριήμερο με εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες όπου αισθανθήκαμε ότι ανήκουμε σε μια δυναμική Κοινότητα εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της Ευρώπης , την κοινότητα του eTwinning . Το συνέδριο εστίασε στο γεγονός πως η εκπαίδευση διαδραματίζει καίριο ρόλο στη διαμόρφωση του κόσμου και των πολιτών του. Τα σχολεία πρέπει να είναι χώροι όπου οι μαθητές να  εκπαιδεύονται, να διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να είναι προετοιμασμένοι για δημοκρατική συμμετοχή.  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακαλύψαμε  πώς το eTwinning μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής στα σχολεία, στην ανάπτυξη αξιών, στάσεων ζωής, γνώσεων και κριτικής κατανόησης που θα επιτρέψει  στους μαθητές  να συμμετάσχουν ενεργά στη δημοκρατική ζωή. Επίσης βοηθά και υποστηρίζει  τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους αυτή   να εκπαιδεύσουν τους νέους  ώστε να γίνουν  ενεργοί και υπεύθυνοι  πολίτες.
Τους ευχαριστούμε για τη μοναδική εμπειρία που μας παρείχαν , ευχαριστούμε τους μαθητές μας , το eTwinning , τις Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης και την Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης  για τη δυνατότητα της συμμετοχής μας σε αυτή την κορυφαία εκδήλωση της Εκπαίδευσης.
Μπορείτε να δείτε την τελετή απονομής στον παρακάτω σύνδεσμο :
https://youtu.be/ocGi8qxidBU?fbclid=IwAR0QT4qyM3ZZ08ZMXwNxAvTfa3-h6IIs613uXAKELOmZVMHvWKQmfDY17hs
Ιστότοπος του έργου : https://twinspace.etwinning.net/50844/home

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]