ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Πετροπόλεμος ,υλικές ζημιές& 4 προσαγωγές για τις νέες αφίξεις από τη Μόρια [ φωτό-βίντεο]

Λίγο μετά τις 15.00 έφτασαν σήμερα  στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά 82   πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια ,στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησης του  νησιωτικού  hot spot.
Με αφορμή τη σημερινή άφιξη νέων προσφύγων και μεταναστών αρχικά μια  μικρή  ομάδα  30 περίπου ατόμων πραγματοποίησε  παράσταση διαμαρτυρίας κλείνοντας την είσοδο του καταυλισμού

Αστυνομικές δυνάμεις πριν φτάσουν τα 3 λεωφορεία από τον Πειραιά άνοιξαν την είσοδο του καταυλισμού   που την είχαν κλείσει με μεγάλο κορμό δέντρου με τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία στη θέα των αστυνομικών να οπισθοχωρούν.Σκηνικό περιορισμένης έντασης προκλήθηκε όταν κάποιοι ε ξ αυτών πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς ,με την  τάξη ωστόσο να επανέρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σκηνικό έντασης όμως   με  έντονους διαπληκτικούς και πετροπόλεμο ακολούθησε  κατά την άφιξη των προσφύγων και των μεταναστών με κάποιους εξ αυτών να πετούν πέτρες στο εσωτερικό του καταυλισμού αλλά και σε  ένα από  τα 3 λεωφορεία  προκαλώντας υλικές ζημιές , με την αστυνομία να προχωρά σε   προσαγωγές  4  ατόμων .
Αρκετοί από τους διαμένοντες στη Δομή κατά της έντονης διαμαρτυρίας τους για τις νέες αφίξεις  φώναζαν συνθήματα κατά της ΕΛ.ΑΣ ,όπως f@ck the police κ.α και κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο .
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν εισέλθει στη Δομή   όπου  προς ώρας επικρατεί ηρεμία ενώ στο χώρο παραμένει η διμοιρία των ΜΑΤ και η ηγεσία της Αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται ότι στον Κατσικά διαμένουν πάνω από 1000 πρόσφυγες με την κατάσταση να αρχίζει  πλέον να γίνεται ασφυκτική .
Σημειώνεται ότι στις αρχές  Σεπτέμβρη 206  ακόμη άτομα   από την Μόρια   έφτασαν και εγκαταστάθηκαν  στο  camp του Κατσικά  ενώ 36   μεταφέρθηκαν   στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]