Αρναούτογλου: Είναι… σημαδιακή η 14η Οκτωβρίου για τον καιρό όλου του χειμώνα!


Γιατί είναι... σημαδιακή η σημερινή -14 Οκτωβρίου- μέρα για το πώς θα είναι ο καιρός όλο τον χειμώνα; Ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, εξηγεί.


«14 Oκτωβρίου: Σημαδιακή για τον καιρό του χειμώνα η σημερινή ημέρα για τους Νορβηγούς και τους Δανούς». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, και… εξηγεί το γιατί σε μια ιστορία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Πιο συγκεκριμένα, μιλά το «Primstaven«, το οποίο έχει την σημασία του για το πώς θα είναι ο καιρός… όλο τον υπόλοιπο χειμώνα!
Αναλυτικά αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου
«14 Oκτωβρίου: Σημαδιακή για τον καιρό του χειμώνα η σημερινή ημέρα για τους Νορβηγούς και τους Δανούς!


Το Primstaven είναι ένα αρχαίο ημερολόγιο όπου κάθε μέρα χαρακτηρίζεται και με μια εγκοπή σε μια ξύλινη ράβδο.

Στη μια πλευρά απεικονίζεταιι η θερινή περίοδος, όπου η πρώτη καλοκαιρινή ημέρα ξεκινά στις 14. Απριλίου-13. Οκτωβρίου. Η άλλη πλευρά της ξύλινης ράβδου απεικονίζει το πρώτο χειμερινό μισό, όπου η πρώτη χειμερινή ημέρα είναι 14η. Οκτωβρίου –13. Απριλίου.Το μεσοχείμωνο θεωρείται η 14η. Ιανουαρίου και το Μεσοκαλόκαιρο η14η Ιουλίου.

Για τους Νορβηγούς και τους Δανούς λοιπόν η πρώτη μέρα του χειμώνα (σήμερα) λέει για το τι καιρό θα κάνει το υπόλοιπο του χειμώνα!

Αν ο καιρός είναι σήμερα καλός θα έπικρατήσει γενικά ένας σχετικά ηπιος χειμώνας με το πρώτο χιόνι να κρατά για πολύ καιρό», αναφέρει συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου!

Για να συνεχίσει: «Αν η σημερινή ημέρα είναι κρύα τότε ο χειμώνας θα έχει πολύ χιόνι.

Αν ο ουρανός γίνει πρασινωπός σήμερα, ο παγετός θα έρθει σύντομα.

Είναι η σημερινή η μέρα ειναι καλή και σχετικα ζεστή αλλά με παγετό τη νύχτα, προβλέπεται βροχερός καιρός μετά απο τρεις ημέρες!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».
ΠΗΓΉ newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]