Πρέβεζα:Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την 107η Επέτειο από την Απελευθέρωσή της

Ημέρα μνήμης και χαράς για την Πρέβεζα.
Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την 107η Επέτειο από την Απελευθέρωσή της.
Ημέρα γιορτής η σημερινή για την Πρέβεζα η οποία γιόρτασε τα 107 χρόνια Ελευθερίας της.
Οι αρχές, οι φορείς, η μαθητική κοινότητα και οι δημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πρέβεζας και συμμετείχαν στο τετραήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων οι οποίες ξεκίνησαν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ,συνεχίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή και κορυφώθηκαν σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου με τη Δοξολογία, την εκφώνηση του πανηγυρικού από τον φιλόλογο κ .Κοσμά Κοψάρη, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.
Στη Δοξολογία η οποία πραγματοποιήθηκε ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους , μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Πρεβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης (Ν.Δ) και κ. Κώστας Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ), ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γούσης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννης Λώλος, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σταύρος Νικολόπουλος , ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Πρέβεζας -Λευκάδας Σμήναρχος Ιπτάμενος κ. Απόστολος Καστώρης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, μαθητές και δημότες.
Σύσσωμη , ήταν καθόλη την διάρκεια των εκδηλώσεων τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας η παρουσία τόσο του Δημάρχου κ .Νίκου Γεωργάκου όσο και των Αντιδημάρχων κ.κ .Γιάννη Δαρδαμάνη, Κωσταντίνου Ακρίβη, Ευάγγελου Ροπόκη, Γιώργου Σαριάνογλου και Νικολάου Παγγέ, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Καραμανίδη, των εντεταλμένων συμβούλων κ. κ Λεωνίδα Αργυρού, Γρηγόρη Κουμπή και κ. Αθηνάς Κωνσταντάκη (η οποία είχε τον συντονισμό των εκδηλώσεων) και δημοτικών συμβούλων.
Στην Πρέβεζα βρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δικτύου Πάφου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού,Αθλητισμού και Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Κέρκυρας κ. Χρυσούλα Τόμπρου-Γκίνη η οποία πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ .Γεωργάκο για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του συγκεκριμένου Δικτύου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του κ. Σπύρου Βαγγελάκη ενώ συνεχίστηκαν το Σάββατο με την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της Νικόπολης το πρωί και το βράδυ   στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πρέβεζας με ομιλία από τον προιστάμενο των Γενικών Αρχείων Κράτους της Πρέβεζας κ. Σπύρο Σκλαβενίτη και την προβολή ντοκυμανταίρ με τίτλο:
“Μνήμες χαράς (Οταν η Ελλάδα μεγάλωνε).Η Απελευθέρωση της Πρέβεζας” .
Την Κυριακή στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε συναυλία των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας” και του “Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων” και ομιλία από τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Λεωνίδα Αργυρό.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος  Γεωργάκος στο χαιρετισμό του   στην εκδήλωση του Σαββάτου μεταξύ άλλων ανέφερε:
“21 Οκτωβρίου 1912, ημέρα Απελευθέρωσης και νίκης, ημέρα χαράς και εθνικής υπερηφάνειας , η οποία όμως υπογράφτηκε πάνω στο μάρμαρο αιώνων αίματος, αυτοθυσιών και ηρωϊσμού των ιστορικών εθνικών αγώνων για την Ελευθερία του Γένους μας, της Ελλάδας αλλά και του τόπου μας.
Η Ελευθερία του Γένους μας αποτελεί υπέρτατο αγαθό και για να την αποκτήσουμε έδωσαν οι πρόγονοί μας μάχες και θυσιάστηκαν με πίστη και αγάπη για την Πατρίδα.
Η Επέτειος της Απελευθέρωσής μας στην Πρέβεζα, η νίκη της Ελευθερίας της Πρέβεζας και του Εθνους κατόπιν θελήσεως της Δημοτικής Αρχής αλλά και αιτήματος της πλειοψηφίας των Δημοτών καθώς και τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, ξεκινά από φέτος την ενδεδειγμένη ποιοτική και ουσιαστική της αναβάθμιση.
Ας τιμήσουμε την Ελευθερία μας με δημοκρατική ευθύνη απέναντι στην ακραία ασυδοσία και το λαϊκισμό και ας τιμήσουμε με την πλήρη αξιοποίησή της μέσα από την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας του Δήμου Πρέβεζας σε κάθε επίπεδο ως ένας σύγχρονος ελληνικός Ευρωπαϊκός Δήμος.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]