Ιωάννινα:H στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Δήμαρχο

Με τον Δήμαρχο του Δήμου Ιωαννιτών  κο Μ.Ελισάφ συναντήθηκε στο Δημαρχείο  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Δ. Δημητρίου. Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μια ώρα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έθεσε αρχικά το θέμα των ανταποδοτικών τελών των επιχειρήσεων, με τον Δήμαρχο να αντιλαμβάνεται την σημαντικότητα του θέματος και να δεσμεύεται  πως είναι βασικό  θέμα  που θα μελετηθεί  άμεσα .
Στη κορυφή της ατζέντας του Προέδρου του Επιμελητηρίου  ήταν
η στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων με παράλληλη κατεύθυνση τη δημιουργία Κέντρου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Υψηλής Τεχνολογίας, το οποίο με την συμβολή του Δήμου, του Πανεπιστημίου και του Επιμελητηρίου, μπορεί να δρομολογηθεί και να δημιουργηθεί  με επιτυχή αποτελέσματα και προστιθέμενη αξία για την περιοχή.
Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συμφώνησαν πως θα έχουν άμεση συνεργασία με συνεχή ενημέρωση της κάθε πλευράς στο επίπεδο των μελετών και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για να δημιουργήσουν από κοινού τις προϋποθέσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας αλλά και των ανέργων. Ιδιαίτερο βάρος συμφώνησαν και οι δυο, πως θα πρέπει να δοθεί στη καθαριότητα της πόλης με συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση της νέας γενιάς, των πολιτών αλλά και των επιχειρηματιών  ενώ και οι δυο συμφώνησαν   πως θα  πρέπει να ληφθούν άμεσες αποφάσεις για την καθαριότητα και βιωσιμότητα της λίμνης Παμβώτιδας .
Ο κος Δ .Δημητρίου  ενημέρωσε τον Δήμαρχο  για την επετειακή χρονιά του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κος Ελισάφ  έδειξε για τις μελέτες που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και αφορούν θέματα οικονομίας και επιχειρηματικότητας του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και του Ν.Ιωαννίνων. Τέλος οι δυο άντρες συμφώνησαν πως μπορούν να έχουν μια εποικοδομητική, υγιή συνεργασία, με συνέργειες που θα σταθούν ικανές να δημιουργήσουν  τις συνθήκες για τη δημιουργία ενός πρότυπου μοντέλου Δήμου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων τέλος, ευχήθηκε για μια δημιουργική θητεία στον κο Μ.Ελισάφ για το κοινό καλό των δημοτών και του Δήμου. Στη συνάντηση συμμετείχε από την πλευρά του Δήμου και ο Αντιδήμαρχος κος Ε. Πήχας ο οποίος σημείωσε πως η συνεργασία Δήμου και Επιμελητηρίου θα είναι πολυεπίπεδη με τον Δήμαρχο να σημειώνει πως οι πόρτες του Δημαρχείου για το Επιμελητήριο θα είναι πάντα ανοιχτές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]