ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ:Ήρθε, είδε και απήλθε ο πρωθυπουργός

«Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ»
Ήρθε, είδε και απήλθε ο πρωθυπουργός.
Δεν δεσμεύτηκε για τίποτα ο κ. Μητσοτάκης.
Θα τα κάνουμε όλα στην τετραετία της διακυβέρνησης μας είπε. «Θα τελειώσουμε με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, σε όλη τη χώρα, με οδηγό την καλή πρακτική και το παράδειγμα της περιφέρειας Ηπείρου». Μόνο που ο περιφερειακός σχεδιασμός στην Ήπειρο προβλέπει Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και Πράσινα Σημεία που σήμερα απουσιάζουν. Γιατί λέει δεν έχει κολόνες η ΔΕΗ (προτείνουμε να λειτουργήσουν με γεννήτριες μέχρι να «εξυγιάνει» τη ΔΕΗ η κυβέρνηση)! Όπως, απουσιάζει και μια σοβαρή εκτίμηση για το τελικό κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι 18 δήμοι και συνακόλουθα οι πολίτες (έχουμε τοποθετηθεί αναλυτικά σε πρόσφατη ανακοίνωση μας για το θέμα). Αυτή η κατάσταση εξηγείται εύκολα από την καθυστέρηση συγκρότησης του ΦΟΔΣΑ και τον διαρκή εναγκαλισμό των δήμων από την περιφέρεια. Το εργοστάσιο ΑΣΑ κλείδωσε στο περιφερειακό συνέδριο του 2017 και χρηματοδοτήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αποτέλεσε τη σημαία του περιφερειάρχη κατά την προεκλογική εκστρατεία και συνεχίζει να αποτελεί εργαλείο προβολής της πολιτικής του.
Εθιμοτυπική ήταν η επίσκεψη Μητσοτάκη και της υπουργού πολιτισμού στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης καθώς δεν προκύπτει καμία είδηση ούτε για την εξέλιξη των εργασιών ούτε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου ούτε τέλος για την πορεία απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων που έχουν οριστεί για το έργο της αναστύλωσης.
Απολύτως εθιμοτυπική και επικοινωνιακή και η επίσκεψη στη Βελλά, καθώς δεν υπήρξε καμιά απολύτως δέσμευση από την πλευρά του πρωθυπουργού αλλά και των αρμόδιων υπουργών για δημιουργία Γεωργικής Σχολής στη Βελλά. Ακολούθησε η δέσμευση του να γίνει το Ζαγόρι το πρώτο πολιτιστικό τοπίο που θα μπει στον κατάλογο της UNESCO. Τέλεια! Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς θα περιμένουμε την επόμενη επίσκεψη πρωθυπουργού που θα δεσμευτεί για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων και των συνοδών έργων (κόμβος στο Δρίσκο κ.α.), που ενδιαφέρουν την περιφέρεια και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας έντασης, παραγωγής, αύξησης του ΑΕΠ και  θέσεις εργασίας. Θα περιμένουμε να δεσμευτεί για την έλευση φυσικού αερίου στην Ήπειρο και τη γραμμή τρένου Ηγουμενίτσα – Γιάννενα – Καλαμπάκα (του είπε κανείς τίποτα για αυτά;). Όλα τα άλλα είναι σημαντικά μεν αλλά δευτερεύοντα.
Οι παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος σταματούν εάν παρθούν μέτρα και συμπληρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο, αλλιώς η κτηνοτροφία στην Ήπειρο θα καταστρέφεται και μαζί ολόκληρος ο πρωτογενής τομέας. Τι δεν καταλαβαίνουν!
Σε 200 χρόνια από το 1821 και σε 108 χρόνια από την απελευθέρωση της Ηπείρου οι πρωτεύουσες των νομών της περιφέρειας μας εξακολουθούν να είναι στρατοπεδοκρατούμενες, αφού τα στρατόπεδα δεν αποδίδονται στους δήμους και στους πολίτες. Κατά τα άλλα η κυβέρνηση θα εορτάσει το 2021 .
 Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η περιφέρεια μας είναι σε θέση να συγκριθεί με τις προηγμένες περιφέρειες της χώρας και της Ευρώπης και η απάντηση είναι δυστυχώς αρνητική. Η πρόκληση είναι για τα έργα της επόμενης ημέρας και προγραμματισμός για μελλοντικά έργα δεν υπάρχει γιαυτό δεν εξαγγέλλονται. Κάποιος έχει την ευθύνη γι αυτό, ανεξάρτητα από την νωπή εντολή και την εδραίωση της εξουσίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]