ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Για την συγκρότηση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου Αρταίων.


Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή

Για την συγκρότηση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου
Η συγκρότηση του προεδρείου του νέου Δημοτικού συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου μας, ελπίζουμε και ευχόμαστε να εγγυηθεί τη ομαλή δημοκρατική, πλουραλιστική, διαφανή  λειτουργία τους και να συμβάλει στη  προσπάθεια για ένα Δήμο διεκδικητικό, αποτελεσματικό και σύγχρονο, κοντά  στις πραγματικές ανάγκες των αρτινών δημοτών και στο όραμά τους για μια καλύτερη Άρτα.
Δυστυχώς, οι δυνατότητες που δίνει τόσο ο «Κλεισθένης», όσο και τα νεώτερα νομοθετήματα της παρούσας κυβέρνησης, με το πρόσχημα της «κυβερνησιμότητας των Δήμων», στις  μειοψηφικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης  των δημοτικών συμβουλίων να εκπροσωπηθούν και να παίξουν ρόλο μέσα στα νέα όργανα κι επιτροπές του Δήμου είναι ελάχιστες, ενώ αντιθέτως, παραβιάζοντας την αρχή της απλής αναλογικής, ενισχύει υπέρμετρα τις παρατάξεις των δημάρχων, στις οποίες –αν και μειοψηφικές-  δίνει την απόλυτη πλειοψηφία,  φαλκιδεύοντας έτσι την λαϊκή βούληση και γιγαντώνοντας το δημαρχοκεντρικό μοντέλο. Για το λόγο αυτό, η δημοτική μας κίνηση, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της  σ΄αυτή τη νομοθετική ρύθμιση, επέλεξε  να κρατήσει μία ενιαία πολιτική στάση και ψηφίσει «λευκό» σε όλες τις ψηφοφορίες, για όλα τα όργανα, στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.
Δηλώσαμε ακόμη ότι μας λυπεί η χαμηλή συμμετοχή των γυναικών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, που ανέρχεται μόνο στο 15% (μόνο 5 γυναίκες  σύμβουλοι στους 33) κι έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία  με το πλαφόν του 40%  για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, αλλά και με αίτημα του γυναικείου κινήματος για ίση συμμετοχή αντρών και γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Ευχόμαστε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να έχει μια παραγωγική θητεία, με συλλογικό πνεύμα, ουσιαστικό πλουραλιστικό διάλογο και  αντιπαράθεση απόψεων, που θα οδηγεί σε θετικές αποφάσεις για το καλό του τόπου. Ελπίζουμε επίσης να αποτελέσει το Δημοτικό Συμβούλιο τον πρωταγωνιστή αγώνων και συγκρούσεων,  με όλους αυτούς που επιβουλεύονται την δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά, το περιβάλλον, την υγεία  και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, διεκδικώντας συγχρόνως από την κεντρική εξουσία ότι μέχρι σήμερα μας έχει στερήσει.
Εμείς, θα συμβάλλουμε σ΄αυτό,  ασκώντας  μια μαχητική, προγραμματική αντιπολίτευση, με θέσεις και προτάσεις, αλλά και με αγώνες,  για το καλό όλων των Αρτινών και την έξοδο του Δήμου μας από την μιζέρια και τη στασιμότητα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]