Συνάντηση της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου με τον βουλευτή Γιώργο Αμυρά

Γνωρίζεται οτι την 11/9/19 το ΔΣ της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου συναντήθηκε στα γραφεία της Ενωσης με τον Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Ιωαννίνων κ Αμυρά Γεώργιο.Συζητήθηκαν θέματα τοπικού  και γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.Στον κ Βουλευτή δόθηκαν υπομνήματα με τά  παραπάνω θέματα  και υπήρξε δέσμευση για συνέχιση των επαφών μας. Η Ένωση ευχαριστεί τον κ Βουλευτή για την επίσκεψή του στα γραφεία μας καθώς και για το ενδιαφέρον του που έδειξε για την επιλυση των θεματων που αφορούν τους Σττατωτικούς και τις οικογενειές τους.

ΘΕΜΑ:  Θέματα Μέριμνας Στρατιωτικού Προσωπικού σε τοπικό επίπεδο



Η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. παραθέτει ως κάτωθι, θέματα που απασχολούν τους  στρατιωτικούς της Ηπείρου σε τοπικό επίπεδο καθώς και προτάσεις – σκέψεις - απόψεις στην προσπάθεια επίλυσης τους με το μικρότερο κόστος επιβάρυνσης , στα πλαίσια της δίκαιης αντιμετώπισης των στρατιωτικών από την Ελληνική πολιτεία.

 ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΡΑΠΤΩΣ ΣΤΟΝ κ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Συγκεκριμένα στην περιοχή της Ηπείρου:



Μοριοδότηση:

             Η Ένωσή Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου επανέρχεται στο θέμα της μορι-οδότησης της Φρουράς Ιωαννίνων  που αναδείξαμε με συνεχείς επιστολές μας που αν και κατατέθηκαν με μορφή ερωτήσεων στην Βουλή των Ελλήνων δεν δόθηκε ακόμη λύση.



            Μετά την γνωστοποίηση   στα στελέχη του Στρατού Ξηράς της νέας παραμετροποίηση των κριτηρίων Μεταθέσεων και από την μελέτη του εν λόγω εγγράφου, διαπιστώθηκαν καταφανέστατες αδικίες σε βάρος των στελεχών που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα:

                    α. Με βάση τον συντελεστή βαρύτητας αντικειμενικών κριτηρίων μετάθεσης διαπιστώθηκε ότι οι Μονάδες της Φρουράς Ιωαννίνων λαμβάνουν λιγότερα μόρια ακόμη και απο την Περιφέρεια Αττικής, η οποία λαμβάνει τα υπερδιπλάσια μόρια από την Φρουρά Ιωαννίνων.

                     β.   Όλες οι Φρουρές του Νομού Καστοριάς (σύνορα με Αλβανία) και του Νομού Φλωρίνης (σύνορα με Σκόπια) λαμβάνουν τα εξαπλάσια μόρια από την Φρουρά Ιωαννίνων.



                          Κατόπιν των παραπάνω διαφαίνεται ότι τα στελέχη που υπηρετούν στην     Φρουρά Ιωαννίνων έχουν αδικηθεί (κατόπιν πιθανής αβλεψίας των χειριστών του θέματος) έναντι των αντιστοίχων στελεχών που υπηρετούν στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και μ’ αυτά που υπηρετούν στις Φρουρές των Νομών Καστοριάς και Φλωρίνης. Είναι πλήθος τα ερωτηματικά που γεννήθηκαν από την υπόψη παραμετροποίηση των μορίων, μερικά εκ των οποίων είναι τα εξής:



            α. Πώς είναι δυνατόν οι Αξκοι-Ανθστες-Υπξκοι που υπηρετούν σε Μονάδες της Φρουράς Ιωαννίνων όπως για παράδειγμα το ΤΕΘ Καλπακίου και η 8η ΕΑΝ ( οι έδρες των οποίων απέχουν μόλις 27,3 χλμ από τα Ελληνο-αλβανικά σύνορα) λαμβάνουν  πολύ λιγότερα μόρια από τα αντίστοιχα στελέχη που υπηρετούν στην Περιφέρεια Αττικής; Πιο μακριά από τα σύνορα και περισσότερα μόρια; Δυσκολότερες Μονάδες και με αποστολές σε επικίνδυνες παραμεθόριες περιοχές με λιγότερα μόρια από Μονάδες εσωτερικού;

             β. Πώς είναι δυνατόν οι Αξκοι-Ανθστες-Υπξκοι που υπηρετούν σε Μονάδες της Φρουράς Ιωαννίνων (σύνορα με Αλβανία) να λαμβάνουν το 1/6 των μορίων από τα αντίστοιχα στελέχη που υπηρετούν στις Φρουρές Καστοριάς (σύνορα με Αλβανία) και Φλωρίνης (σύνορα με Σκόπια);



            Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου να αποκατασταθεί η οφθαλμοφανέστατη αδικία για τα Στελέχη που υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων, επανερχόμαστε στο θέμα και  παρακαλούμε για τις ενέργειες σας προκειμένου η εν λόγω Φρουρά να συμπεριληφθεί στην αντίστοιχη κατηγορία που ανήκουν οι Φρουρές Καστοριάς και Φλώρινας.



          Επίδομα παραμεθορίου : Δεν δίνεται στους στρατιωτικούς  σε όλες τις χαρακτηρισμένες από τον Νόμο περιοχές της Ηπείρου ως παραμεθόριες ( 8η ΕΑΝ και ΤΕΘ Κόνιτσας-ΤΕθ Ηγουμενίτσας)στις οποίες το επίδομα το λαμβάνουν μόνο ορισμένες μονάδες και όχι όλες.





        Ακίνητα:

-Η Λέσχη στην περιοχή της Πρέβεζας πρέπει να επαναλειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Το κτήριο της ΛΑΦ Πρέβεζας το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια ,μπορεί να υποστηρίξει και την λειτουργία Τάγματος Εθνοφυλακής της περιοχής.



-Τα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ που υπάρχουν στην Πρέβεζα και είναι κλειστά προτείνεται  να λειτουργήσουν τους θερινούς μήνες ως ξενώνες για τα στελέχη που υπηρετούν στην 8 Μ/Π ΤΑΞ, ενώ εώς κι σήμερα    τα  στελέχη  μετακινούνται στα ΚΑΑΥ Καλών Νερών  στο Βόλο εκατοντάδες χλμ  μακριά.



-Τα υπάρχοντα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ στην περιοχή κεντρικής πλατείας Ιωαννίνων  χρήζουν λόγω παλαιότητας  πλήρης ανακαίνισης με αγορά μόνο υλικών (η ανακαίνιση από την Δρια Συντ Εγκαταστάσεων της 8 Μ/Π ΤΑΞ εξοικονομώντας σημαντικό χρηματικό ποσό).



-Οι Ξενώνες που υπάρχουν ήδη στο Στρδο «Κατσιμήτρου» χρήζουν ανακαίνισης και μπορούν να εξυπηρετήσουν μέχρι και 60 συναδέλφους)



-Αξιοποίηση  όλων των ακινήτων πρώην στρατοπέδων   υπέρ των Μετοχικών Ταμείων  .







          Απεμπλοκήαπό τα κέντρα μεταναστών   για το Στρατιωτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]