Σε απεργιακό κλοιό αύριο, Τρίτη, η χώρα – Ποιοί απεργούν

ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και ΠΑΜΕ αντιδρούν σε όσα προβλέπονται για τα εργασιακά στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο
Σε απεργιακό θα βρεθεί η χώρα αύριο, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, καθώς ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και ΠΑΜΕ αντιδρούν σε όσα προβλέπονται για τα εργασιακά στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί, μάλιστα, πως, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην προώθηση και ψήφισή του αναπτυξιακού ν/σ, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση.

Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, καλούν σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο μισή ώρα νωρίτερα, στα προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Στη Θεσσαλονίκη στις 10.00 μέλη τής εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καμάρας. Στις 10.30 μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, ενώ στις 11.00 στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν μέλη της ΕΔΟΘ.



Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Λόγω της απεργίας, θα υπάρξουν προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες σε Αθήνα και Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τρόλεϊ, λεωφορεία και ηλεκτρικός (γραμμή 1). Την ίδια ώρα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμή 2 και 3), με αποτέλεσμα οι συρμοί να μην λειτουργούν:

• Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί

• Από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι οδηγοί των τραμ, οι οποίοι θα απεργήσουν:

• Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.00 το πρωί

• Από τις 11.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας

Παράλληλα, σε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), από τις 06:00 έως τις 06:00 της Τετάρτης. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ, ζητούν «να σημάνει γενικός συναγερμός στα καράβια, στα σωματεία, παντού», «ενάντια στο πολυνομοσχέδιο τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ, που θέλει να βάλει ταφόπλακα στις ΣΣΕ, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα». Στο πλαίσιο αυτό, καλούν σε «μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης» και δίνουν ραντεβού σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 05:00 της 24ης Σεπτεμβρίου στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια στα τρένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.



Ποιοί κλάδοι απεργούν

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Παράλληλα, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες. Στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.



ΣΥΡΙΖΑ: Να σταλεί ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και του ΣΕΒ

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση της 24ης Σεπτεμβρίου απηύθυνε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η απάντηση του κόσμου της εργασίας θα είναι αποφασιστική και την Τρίτη πρέπει να σταλεί «ένα ηχηρό μήνυμα στα σχέδια της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και του ΣΕΒ».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε τις διαθέσεις της για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Με αποφάσεις και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής ξήλωσε μια σειρά ρυθμίσεων που είχαν νομοθετηθεί από την κυβέρνηση της Αριστεράς για την προστασία και την αξιοπρέπεια του κόσμου της εργασίας».

«Με το νέο πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη, καθίσταται οφθαλμοφανές πως το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η κατάργηση όλου του κανονιστικού πλαισίου που ρυθμίζει την αγορά εργασίας, αφού μετατρέπει τις συλλογικές συμβάσεις σε διακοσμητικό στοιχείο», επεσήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.





★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]