ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Μarket IN Ανάπτυξη και ..εγκαίνια με εργαζόμενους στο δρόμο

MARKET IN: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Το σωματείο ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ καταγγέλει την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας “Market In” απέναντι στους εργαζομένους της. Την ώρα που εγκαινιάζεται το 2ο νέο κατάστημα “Market In” στα Ιωάννινα υπάρχουν 11 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν καλούνται για δουλειά. Παρότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους εργαζόμενους, η εργοδοσία του “Market In” γράφει στα παλιά της τα παπούτσια ακόμη και τις αποφάσεις των αστικών δικαστηρίων και αρνείτα
ι να πράξει το αυτονόητο, να πάρει πίσω για δουλειά τους 11 εργαζόμενους.
Εδώ και 2 χρόνια οι εν λόγω εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας και όσους τη στηρίζουν. Η ανακοίνωση της εργοδοσίας για τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στα Ιωάννινα τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη είναι προκλητική, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει: τα “Market In”  περιλαμβάνουν 200 καταστήματα, σε αυτά εργάζονται περίπου 3.500 εργαζόμενοι, η εταιρεία είναι μία από τις κορυφαίες στον κλάδο με τάσεις για ανάπτυξη! Κι όμως για τους 11 δικαιωμένους εργαζόμενους δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, δεν τους περιλαμβάνει η «ανάπτυξη» του “Market In”.
Για τέτοια ανάπτυξη μιλούν και οι εώς σήμερα κυβερνήσεις, ανάπτυξη ενάντια στους εργαζόμενους, υπερ των εργοδοτών. Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το έδαφος με τους δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους, ενώ ελάφρυνε και με νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια τα αφεντικά. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο εφαρμόζοντας όλους τους αντιλαϊκούς νόμους και φέρνει και νέους που δεν πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως το φακέλωμα των εργαζομένων. Όμως για την αυτονόητη επαναφορά στη δουλειά τους των εργαζομένων στα “Market In” δε λέει λέξη, δεν κάνει την παραμικρή κίνηση πίεσης της εργοδοσίας η οποία αρνείται να συμμορφωθεί και να εφαρμόσει το αυτονόητο, την επαναφορά των εργαζομένων στη δουλειά τους.
Ο δίκαιος, ταξικός αγώνας των 11 εργαζομένων στα “Market In” για την αυτονόητη επαναφορά στη δουλειά τους, αγγίζει κάθε εργαζόμενο στα super market, αλλά και σε κάθε κλάδο. Είναι αγώνας και για κάθε έναν από εμάς που αγανακτούμε με τη συνεχή πίεση προς τα κάτω των μισθών και δικαιωμάτων μας!
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε κλάδο, κάθε νέος να στηρίξει τον ανυποχώρητο αγώνα των εργαζομένων για επαναπρόσληψη. Η κυβέρνηση αλλά και οι φορείς της τοπικής διοίκησης δε μπορούν να παραμένουν αδιάφοροι για τα ζητήματα επιβίωσης των εργαζομένων.
Απαιτούμε:
Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους από την εργοδοσία του “Market In” μέχρι σήμερα ως εργαζόμενοι της εταιρείας, εφόσον ούτε παραιτήθηκαν ούτε απολύθηκαν!
Να γυρίσουν οι 11 απολυμένοι για δουλειά άμεσα!
Να πάρουν θέση η νέα κυβέρνηση κ οι τοπικές αρχές του νομού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]