ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

8 ελληνικά πληρώματα στους τελικούς του Πανευρωπαϊκού Νέων!Εντυπωσιακές κούρσες στην Παμβώτιδα!

Οκτώ ελληνικά πληρώματα στους
τελικούς του Πανευρωπαϊκού Νέων!
Εντυπωσιακές κούρσες στη λίμνη των Ιωαννίνων –Δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού


Oκτώ τελικούς θα έχει η αυριανή δεύτερη και τελευταία ημέρα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2019 για τα ελληνικά πληρώματα, ενώ το πρωί θα κριθεί η συμμετοχή της χώρας μας σε έναν ακόμη.
Στο πλαίσιο των προκριματικών και επαναληπτικών τους οποίους περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της διοργάνωσης, οκτώ από τα συνολικά 11 ελληνικά πληρώματα που παίρνουν μέρος στο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξάγεται στα Γιάννενα, σφράγισαν την παρουσία τους στους μεγάλους τελικούς της διοργάνωσης, ενώ ένα ακόμα πλήρωμα πέρασε στον αυριανό ημιτελικό και ενδέχεται να είναι το ένατο ελληνικό πλήρωμα που θα τρέξει σε τελικό.

Οι προκρίσεις

Κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Παμβώτιδα λίμνη που είχε να φιλοξενήσει τόσο μεγάλη διοργάνωση από το 1998 και το Κύπελλο Εθνών.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, κατά τους πρωινούς προκριματικούς ο Στέφανος Ντούσκος στο Σκιφ πήρε την 1η θέση με 6.59.06 και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση στον αυριανό τελικό όπως και η Αννέτα Κυρίδου στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών με χρόνο 7.54.12.
Στους τελικούς της Κυριακής θα δώσουν επίσης το «παρών» οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Δικώπου Μαρία Κυρίδου - Χριστίνα Μπούρμπου που πήραν τη 2η θέση με 7.18.95, το Τετραπλό ελαφρών των κοριτσιών με τις Σοφία Θεοχάρη – Αγγελική Αραμπατζή – Έλενα Βαρελοπούλου – Χρυσή Καλίτσα που επίσης πήρε τη 2η θέση με 7.01.69, η Δίκωπος άνευ με τους Γιάννη Καλανδαρίδη – Θανάση Παλαιοπάνο που ήταν 4η με 6.58.34 και η Δίκωπος άνευ ελ βαρών με τους Άρη και Γιώργο Γραμμενιάτη που πήραν επίσης τη 4η θέση με 7.03.64.
Παράλληλα, δύο ακόμη ελληνικά πληρώματα εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους αυριανούς τελικούς χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκαναν κατά τους επαναληπτικούς αγώνες. Πιο συγκεκριμένα, στα έξι που πέρασαν από το πρωινό πρόγραμμα προστέθηκαν το διπλό Σκιφ ελ βαρών με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου - Πέτρο Γκαϊδατζή που πήραν τη 1η θέση στον επαναληπτικό καθώς και το αντίστοιχο των κοριτσιών με της Ελένη Βαρβέρη – Ελένη Βαρελοπούλου που ήταν 4ες στον δικό τους επαναληπτικό.
Στον μικρό τελικό θα αγωνιστεί η ελληνική Τετράκωπος άνευ με τους Λεωνίδα Τζουμεζή -Ζωγράφο – Λεωνίδα Παλαιοπάνο - Θεόδωρο Λαπίκωφ που τερμάτισε στην 3η θέση του επαναληπτικού, ενώ στον Γ΄ τελικό θα πάρει μέρος το διπλό Σκιφ που αποτελούν οι έφηβοι Βασίλης Μπαρούτας – Δημήτρης Στασινός, οι οποίοι τερμάτισαν 5οι στο ρεπεσαζ.
Τέλος, το πρωί της Κυριακής, ώρα 09:00 θα αγωνιστεί η Ευαγγελία Αναστασιάδου στον ημιτελικό του Σκιφ ελ βαρών με στόχο να περάσει στα 6 κορυφαία πληρώματα της Ευρώπης.

Πολλοί οι θεατές

Εκατοντάδες Γιαννιώτες φίλοι της Κωπηλασίας, ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς αλλά και ξένοι επισκέπτες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το πρώτο σκέλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από τις εξέδρες του Κωπηλατοδρομίου των Ιωαννίνων που έχει φορέσει τα γιορτινά του για να φιλοξενήσει τους 500 και πλέον κωπηλάτες από 30 χώρες της Ευρώπης.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς, «το Πρωτάθλημα αποτελεί μία μεγάλη γιορτή της Κωπηλασίας και τα Γιάννενα είναι ιδανική πόλη για τη φιλοξενία της, ενώ με βάση το γεγονός ότι η ελληνική Ομάδα είναι πολύ δυνατή στις κατηγορίες των αθλητών κάτω των 23 ετών, ουσιαστικά αυτά τα παιδιά είναι η εθνική μας ανδρών - γυναικών, προσδοκούμε μεγάλες επιτυχίες». Ο κ. Μαυρωτάς επισήμανε πως τα Γιάννενα μπορούν να καθιερωθούν ακόμα περισσότερο ως μία πόλη φιλόξενη για την Κωπηλασία και γενικά για αθλητικές δραστηριότητες. Έδωσε δε συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση φορείς οι οποίοι κατάφεραν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ για τους αγώνες, ευχόμενος παράλληλα να βοηθήσει ο καιρός για να κυλήσουν όλα άψογα.

Έγινε η επίσημη τελετή έναρξης
 του Πανευρωπαϊκού Νέων!

Με την πραγματοποίηση της αναβληθείσας από χθες, λόγω κακοκαιρίας, επίσης τελετής έναρξης άνοιξε και τυπικά σήμερα η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Νέων, καθώς ο καιρός αυτή τη φορά στάθηκε σύμμαχος!
Η τελετή ξεκίνησε με την παρέλαση των 30 χωρών που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί εκ μέρους των τοπικών Αρχών και της Οργανωτικής Επιτροπής, οι οποίοι καλωσόρισαν όλες τις αποστολές και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους αθλητές τους. Πιο συγκεκριμένα, χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Λυκογιώργος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς, ενώ την κήρυξη των αγώνων έκανε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας Ryszard Stadniuk, ο οποίος ευχαρίστησε τις τοπικές Αρχές της πόλης, την ΕΚΟΦΝΣ και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων που ανέλαβαν την πρόκληση της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Νέων 2019.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]