Ιωάννινα:Ποινή στέρησης αποδοχών 10 ημερών σε υπάλληλο του ΕΚΑΒ Aνακοίνωση καταπέλτης από το Σωματείο Eργαζομένων

Η απόφαση του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Παναγιώτη Τζανετή, να επιβάλει την πειθαρχική ποινή της στέρησης των αποδοχών 10 ημερών,σε υπάλληλο του ΕΚΑΒ  με την αιτιολογία ότι εξέφρασε την άποψή του στη μετακίνηση υπαλλήλου για κάλυψη νησιωτικού τομέα  ,προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας.
    Η άποψή του μάλιστα  σύμφωνα με τον Πρόεδρο, επηρέασε αρνητικά τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η μετακίνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του epirus-tv-news.gr το σχετικό έγγραφο  που αφορούσε στη μετακίνηση   του υπαλλήλου από την Άρτα στην Κω εστάλη  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη Διεύθυνση  του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας .
Μια αδικαιολόγητη  όμως  κωλυσιεργία στην αποστολή του εν λόγω εγγράφου στον αρμόδιο ώστε  με τη σειρά του να μπορέσει  να ενημερώσει  επίσημα και όχι απλά προφορικά  τον υπάλληλο στην Άρτα  για την μετακίνησή του στη νησιωτική περιοχή ,δημιούργησε όπως ήταν αναμενόμενο πρόβλημα  και φόρτωσε με ευθύνη και άδικη  ποινή  τον αναρμόδιο εργαζόμενο ....
Στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου υπογραμμίζεται ότι ο εν λόγω υπάλληλος είναι αναρμόδιος να μετακινήσει οποιονδήποτε ,αφού αρμόδιος είναι μόνο  ο προϊστάμενος Διεύθυνσης.
"Η απόφαση αυτή, εκτός από άδικη και υπερβολική, δείχνει μία μορφή εξουσίας που δεν συνάδει στην Υπηρεσία μας. Ο υπάλληλος που τιμωρήθηκε, ασκεί τα καθήκοντά του για τριάντα (30) έτη, χωρίς να δώσει κανένα δικαίωμα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον ευαίσθητο  τομέα που όλοι υπηρετούμε. 
    Η εξάντληση των ορίων της εξουσίας, σε ένα χαμηλόμισθο υπάλληλο, από έναν διορισμένο (υψηλόμισθο) Πρόεδρο, τις τελευταίες μέρες της Προεδρίας του, μόνο αγανάκτηση και αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει. 
    Ίσως με την αποχώρησή του, να ήθελε να δηλώσει  την παρουσία του στη θέση του Προέδρου, μια και κατά τη διάρκεια της θητείας του «έλαμψε δια της απουσίας του»"αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση   του Σωματείου  Εργαζομένων 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ.
Ο  εν λόγω υπάλληλος σύμφωνα με την ποινή που του επιβλήθηκε  και είναι αναγκασμένος να δουλέψει επί  10 μέρες χωρίς αποδοχές  αλλά και να επωμιστεί το οικονομικό βάρος του αγώνα του για την οριστική δικαίωση μέσω της νομικής οδού ...
    Το Σωματείο  Εργαζομένων 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ πάντως  μέσω της σχετικής ανακοίνωσης δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον υπάλληλο σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
  "Το Σωματείο μας θα σταθεί δίπλα στον χρονοβόρο, ψυχοφθόρο και οικονομικά επιζήμιο αγώνα του συναδέλφου για οριστική δικαίωση".-


Η ανακοίνωση-καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  

    Θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας και να καταγγείλουμε την απαράδεκτη απόφαση του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Παναγιώτη Τζανετή, επιβάλει την πειθαρχική ποινή της στέρησης των αποδοχών 10 ημερών, σε συνάδελφό μας με την αιτιολογία ότι εξέφρασε την άποψή του στη μετακίνηση υπαλλήλου για κάλυψη νησιωτικού τομέα.
    Η άποψή του, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, επηρέασε αρνητικά τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η μετακίνηση.
    Αξίζει να τονίσουμε ότι ο εν λόγω υπάλληλος είναι αναρμόδιος να μετακινήσει οποιονδήποτε (αρμόδιος είναι ο προϊστάμενος Διεύθυνσης).
    Η απόφαση αυτή, εκτός από άδικη και υπερβολική, δείχνει μία μορφή εξουσίας που δεν συνάδει στην Υπηρεσία μας. Ο υπάλληλος που τιμωρήθηκε, ασκεί τα καθήκοντά του για τριάντα (30) έτη, χωρίς να δώσει κανένα δικαίωμα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον ευαίσθητο  τομέα που όλοι υπηρετούμε.
    Η εξάντληση των ορίων της εξουσίας, σε ένα χαμηλόμισθο υπάλληλο, από έναν διορισμένο (υψηλόμισθο) Πρόεδρο, τις τελευταίες μέρες της Προεδρίας του, μόνο αγανάκτηση και αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει.
    Ίσως με την αποχώρησή του, να ήθελε να δηλώσει  την παρουσία του στη θέση του Προέδρου, μια και κατά τη διάρκεια της θητείας του «έλαμψε δια της απουσίας του».
    Το Σωματείο μας θα σταθεί δίπλα στον χρονοβόρο, ψυχοφθόρο και οικονομικά επιζήμιο αγώνα του συναδέλφου για οριστική δικαίωση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΑΣ     ΠΕΤΡΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]