Επιστολή του Δημάρχου Ιωαννίνων στον Yφυπουργό Αθλητισμού για το Πανηπειρωτικό κλειστό Γυμναστήριο

Επιστολή στο νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με το θέμα της κατασκευής του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή Βοτανικός Ιωαννίνων απέστειλε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.
Σε αυτή αφού του γνωστοποιεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση της χρήσης του δημοτικού οικοπέδου έκτασης 16.000 τ.μ. στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και του ζητά να επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό έργο για τον τόπο.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υφυπουργέ
Αρχικά σας συγχαίρω για την ανάληψη των καθηκόντων σας και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο και πολυεπίπεδο έργο που έχετε αναλάβει.
Με την παρούσα επιστολή μου σας γνωστοποιώ ότι κατά την επίσκεψη στα Ιωάννινα του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα εξαγγέλθηκε η κατασκευή του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή Βοτανικός Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα το έργο θα κατασκευαστεί σε έκταση με αριθμό ΚΑΕΚ 201193309001 σε οικόπεδο στο ΟΤ 347 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Βοτανικού, επιφάνειας 16.018,54 Μ2 που ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο Ιωαννιτών.
Για την κατασκευή του Πανηπειρωτικού Κλειστού γυμναστηρίου έχει εκδοθεί η υπ’ αριθ’ 60/2010 οικοδομική άδεια.
 Ο Δήμος Ιωαννιτών για την υλοποίηση του έργου με τις σημερινές συνθήκες αδυνατεί να καλύψει το κόστος κατασκευής του Πανηπειρωτικού Κλειστού γυμναστηρίου.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με το υπ. αριθμ. 362008/12824/1861/300/04-07-2019 έγγραφό της ζήτησε την δωρεάν παραχώρηση της έκτασης και να αναλάβει το κόστος κατασκευής του Πανηπειρωτικού Κλειστού γυμναστηρίου και για τον σκοπό αυτό η Διεύθυνση Πολεοδομίας  συνέταξε το από Ιούλιο 2019 τοπογραφικό διάγραμμα.
Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 31/07/2019 αποφάσισε ομόφωνα την δωρεάν παραχώρηση, καθότι για μεγάλο χρονικό διάστημα  το ακίνητο παραμένει δεσμευμένο από τον Δήμο για το σκοπό αυτό διότι με την εκτέλεση του έργου τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για την περιοχή μας. 
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να επιβεβαιωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου η τήρηση της συγκεκριμένης δέσμευσης, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]