Iωάννινα:Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Αριστερής Παρέμβασης.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28-08-2019 η Γενική Συνέλευση της
Αριστερής Παρέμβασης.
Αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση τόσο απολογιστικά όσο και για το πρόγραμμα δράσης της παράταξης μπροστά και στην νέα αυτοδιοικητική περίοδο με την ορκωμοσία των νέων τοπικών αρχών.
Ανάμεσα στα άλλα η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:
1. Να μην υπάρξει η παραμικρή ανοχή και νομιμοποίηση στο πραξικόπημα κατάλυσης της θέλησης των πολιτών που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία ή την ανοχή παρατάξεων της αυτοδιοίκησης.
Για μας το πραξικοπηματικό νομοθέτημα, που φέρνει τροποποιήσεις στη λειτουργία περιφερειών και δήμων στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας τους και της κυβερνησιμότητάς τους, οδηγεί σε παραπέρα συντηρητική κατεύθυνση για ενίσχυση του συγκεντρωτικού και αντιδημοκρατικού χαρακτήρα της τοπικής διοίκησης και ουσιαστικά καταργεί την δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των πολιτών.
Για μας τα μόνα αρμόδια όργανα εκλογής μελών επιτροπών και έκδοσης αποφάσεων είναι τα εκλεγμένα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια και όχι τα παραμάγαζα κατασκευασμένων πλειοψηφιών.
Οι εκλεγμένοι σύμβουλοί μας δεν θα νομιμοποιήσουν μια τέτοια διαδικασία.
Καλούμε και όλους τους δημοκράτες δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους στο θέμα αυτό να ορθώσουν το ανάστημά τους και να μην νομιμοποιήσουν την κατάπτυστη διαδικασία κατασκευής πλειοψηφιών κόντρα στη θέληση του λαού.

2. Παραπέρα η συνέλευση εκτίμησε ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία μας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από μια κυβέρνηση της ΝΔ που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών τοκογλύφων και των επιχειρηματιών.
Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα  από Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές που ετοιμάζονται να εφαρμόσουν πιστά τις μνημονιακές επιταγές  και τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες.
Απαιτείται με την αγωνιστική και ενωτική αντίστασή μας να βάλουμε εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα φορομπηξίας, ξεπουλήματος δημόσιου πλούτου και υπηρεσιών, εκχώρησης δημόσιων χώρων που ετοιμάζουν.

Στη συνέλευση πάρθηκαν μια σειρά αποφάσεων ώστε η παράταξή μας να μπορέσει να σταθεί στο πλευρό των εργατικών και λαϊκών αγώνων που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]