Ένστολη διαμαρτυρία των Πυροσβεστών στα Ιωάννινα: "H Π.Υ ..λειτουργεί χάρη στο φιλότιμό μας"

-Πολλά τα προβλήματα 
-Ζητούμε από τη νέα κυβέρνηση να  δει σοβαρά την Πυροσβεστική Υπηρεσία 

Ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας  πραγματοποίησε σήμερα  στις 11.00  η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου  στην έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.
Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος της Ένωσης κ.Βράστης Βασίλης κάλεσε τη νέα πολιτική ηγεσία της χώρας να δει πιο σοβαρά την Πυροσβεστική Υπηρεσία ,να αυξήσει τον προϋπολογισμό  που τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντική μείωση .
"Ζητάμε ασφαλείς συνθήκες εργασίας ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στα συμβάντα .Έχουμε σοβαρή έλλειψη προσωπικού και ανοίγουν συνεχώς  νέες υπηρεσίες με το υπάρχον προσωπικό.Τα μέτρα προστασίας για τους πυροσβέστες και η έλλειψη προσωπικού είναι τα δύο πιο σημαντικά αιτήματά μας στη νέα πολιτική ηγεσία της χώρας.
Παράλληλα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε οχήματα ,παλεύουμε και εμείς και οι Διοικήσεις με  μπαλώματα και δωρεές να είμαστε έτοιμοι πάντα όταν μας χρειαστεί ο πολίτης και βάζουμε μπροστά το φιλότιμό μας.Κάποια στιγμή όμως αυτό στερεύει έχουμε φτάσει στα όριά μας ..."σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Βράστης .
Στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού  και οχημάτων αναφέρθηκε και ο ΓΓ της Ένωσης κ.Μαργίλης Ζώης .Όπως σημείωσε  χαρακτηριστικά ,το πυροσβεστικό Σώμα τα τελευταία χρόνια έχει χάσει πολλά εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό  προϋπολογισμό ,κάτι που έχει επίπτωση στην έλλειψη ατομικών  μέσων προστασίας ,αυτοκίνητα βρίσκονται σε ακινησία και ο στόλος των οχημάτων είναι γερασμένος ,με πολλά εξ αυτών να μετρούν περισσότερα από 30 χρόνια .
Αναφερόμενος στην έλλειψη προσωπικού ο κ.Μαργίλης σημείωσε ότι τα τελευταία 5 χρόνια η Υπηρεσία λειτουργούσε με 4.500 οργανικά κενά , με τους πυροσβέστες να ζητούν την άμεση κάλυψή τους .
Ο κ.Μαργίλης υπογράμμισε πως η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας    δεν αποτελεί απεργία όπως ακούστηκε αφού οι πυροσβέστες εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου δεν θα άφηναν ποτέ τους πολίτες απροστάτευτους....
Αναφερόμενος στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών  λίγες μέρες πριν τον 15γουστο υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι μια από τις πιο καλές Περιφέρειες σε αυτό το κομμάτι ,αφού υπάρχουν περιφέρειες που η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών γίνεται Σεπτέμβρη ή Οκτώβριο όταν δοθούν τα χρήματα από το κρατικό προϋπολογισμό .
Ο κ.Μαργίλης υπογράμμισε  παράλληλα την άψογη συνεργασία με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ,τον κ.Δημήτρη Μαυρογιώργο ,αφού όπως είπε ότι έχει ζητηθεί από την Υπηρεσία τους έχει δοθεί απλόχερα,φροντίζοντας τα μέγιστα για την πυρασφάλεια στην ΄Ηπειρο .
"Οι αντιπυρικές ζώνες πρέπει να γίνονται όλο το χρόνο ,οι αγροτικοί δρόμοι να έχουν αποκατασταθεί αφού από εκεί περνούν τα οχήματα για να επιχειρήσουν στα διάφορα συμβάντα .
Στην Περιφέρεια Ηπείρου ο μεγάλος όγκος  μεγάλων πυρκαγιών είναι μετά τον Αύγουστο σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία .Στην περιοχή μας είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο ,κυρίως από το φιλότιμο του πυροσβέστη .."σημείωσε  με νόημα  ο ΓΓ της Ένωσης.


Ο Δημήτρης Βλάχος μέλος του ΔΣ της Ένωσης με την Ε.Α.Κ.Π σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως φέτος παρά την μεγάλη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δεν έχει γίνει τίποτα   αναφορικά με την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών .
Τα δάση εξακολουθούν να παραμένουν ακαθάριστα  και ασυντήρητα.
Δεν έχουν γίνει αντιπυρικά έργα και ζώνες ,απουσιάζει η διάνοιξη δασικών δρόμων ώστε να προσεγγίζουν τα οχήματα ,επισήμανε μεταξύ άλλων  ο κ.Βλάχος ενώ   έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου πως δεν αποκλείεται όσο διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες  σε περίπτωση ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιών να έχουμε και πάλι καταστροφές.
Ο κ.Βλάχος αναφέρθηκε και αυτός στην υποχρηματοδότηση ,στις ελλείψεις προσωπικού  και οχημάτων  και στη διατήρηση απαρχαιωμένων εναέριων μέσων.
Παράλληλα ,όπως είπε, σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε ατομικά  μέσα προστασίας των πυροσβεστών αφού έχουν περάσει 10  ολόκληρα χρόνια και οι άνδρες της Π.Υ δεν έχουν στην κατοχή τους τα ειδικά άρβυλα για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών ..
Την αμέριστη συμπαράστασή του στη σημερινή ένστολη   διαμαρτυρία των Πυροσβεστών της Ηπείρου εξέφρασε ο κ.Αθανασίου Δημήτριος  γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ και ο κ.Κονταξής Θανάσης πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ,αντιπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]