Δήμος Αρταίων:Χαιρετισμός Λίτσας Κιτσαντά στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Χαιρετισμός στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των νέων τοπικών συμβουλίων του Δήμου Αρταίων
Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή δύναμη στον Δήμαρχο και σε όλα τα μέλη του νέου Δημ. Συμβουλίου και όλων των τοπικών συμβουλίων του δήμου μας.
Εμείς , από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο νέο Δημοτικό συμβούλιο και με βάση πάντα το πρόγραμμά μας, τις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες μας, με ανιδιοτέλεια και μαχητικότητα, θα παλέψουμε ώστε να βγει η Άρτα από τη στασιμότητα και να γίνει  σύγχρονη και ζωντανή. Με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, πάνω σε  όλα αυτά που μας ενώνουν, αλλά και αντίστασης  σε όλα αυτά που μας βρίσκουν αντίθετους, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για όλους τους αρτινούς δημότες, θα  συμβάλλουμε τα μέγιστα για μια ουσιαστική, δημοκρατική και αναβαθμισμένη λειτουργία του Δημ. Συμβουλίου, καθώς και για  πλήρη διαφάνεια στα πεπραγμένα της νέας Δημοτικής Αρχής και όλων των αυτοδιοικητικών οργάνων του Δήμου μας.
Δυστυχώς, η έννοια της απλής αναλογικής και της  δημοκρατικής έκφρασης της βούλησης  των πολιτών  φαλκιδεύτηκε από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, με την οποία διαμορφώνονται πλέον τεχνητές πλειοψηφίες στα όργανα και τις επιτροπές του δήμου και αποδυναμώνεται από αρμοδιότητες το Δημ. συμβούλιο, υποβαθμίζοντας έτσι  το ρόλο και την αποστολή του. Εμείς, δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το Δημ. Συμβούλιο σε άβουλο και διακοσμητικό όργανο. Μέσα και έξω από αυτό θα παλέψουμε για πραγματική ανάπτυξη του  δήμου μας. Οικονομική, τουριστική και πολιτισμική  ανάπτυξη, που θα αφορά όλους τους κατοίκους  της Άρτας και όχι λίγους κι εκλεκτούς.  Θα παλέψουμε επίσης  για υποδομές και ποιότητα ζωής  παντού, στην πόλη και στα χωριά. Για κοινωνικές δομές,  δικαιώματα και παροχές σε όλους τους συνδημότες μας και κυρίως τους πιο αδύναμους. Για παιδεία, πολιτισμό και καθαρό περιβάλλον, χωρίς έρευνες κι εξορύξεις υδρογονανθράκων, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα που επιβουλεύονται τον όμορφο τόπο μας. Θα  υπερασπιστούμε επίσης την δημόσια περιουσία μας, τον δημόσιο χώρο και τις υπηρεσίες που οφείλει σταθερά να παρέχει ο Δήμος ελεύθερα και δωρεάν στους δημότες του. Θα διεκδικήσουμε από την κεντρική διοίκηση του κράτους, όλα αυτά που δικαιούμαστε ως Άρτα και κυρίως πόρους για να υλοποιηθεί η αναπτυξιακή μας προοπτική. Θα αξιώσουμε τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, θα αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες και τις απόψεις τους και θα είμαστε δίπλα τους στις  διεκδικήσεις και στους  αγώνες τους για μια καλύτερη ζωή.
Η  Άρτα έχει τους ανθρώπους, τις προϋποθέσεις και όλες γενικά  τις δυνατότητες για να πάει μπροστά - και θα πάει!
Και πάλι καλή δύναμη σε όλους και όλες.
Άρτα, 28-8-2019
Λίτσα Κιτσαντά
(επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή»- δημοτική σύμβουλος Άρτας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]