ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Νέα δεδομένα για τα διπλώματα οδήγησης, αλλά και για τις επικίνδυνες «γουρούνες»

Νέα δεδομένα για τα διπλώματα οδήγησης, αλλά και για τις επικίνδυνες «γουρούνες», τα τετράτροχα οχήματα θα φέρει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με το νέο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή προς άμεση ψήφιση.

Το πρώτο μέλημα του Υπουργείου εί
ναι να βρεθεί λύση στο θέμα των διπλωμάτων, κάτι που θα κάνει το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής στα social media: «απεγκλωβίζονται πάνω από 150.000 υποψήφιοι οδηγοί και εκπαιδευτές, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν όμηροι της ισχύουσας νομοθεσίας». Κι αυτό γιατί θα γυρίσουμε στο παλιό τρόπο εξέτασης κι όχι με τη χρήση καμερών, ενώ καταργείται η υποχρεωτική πρακτική επανεξέταση για την ανανέωση του διπλώματος των άνω των 74 ετών, οδηγών. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε: «Με σεβασμό εξετάζουμε αν η υγεία τους, τους επιτρέπει να οδηγούν».

Επανασυστήνονται, προσθέτει ο υπουργός, άμεσα οι δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές για τα διπλώματα οδήγησης και σχεδιάζεται και η περαιτέρω αναβάθμιση των ιατρικών εξετάσεων. Επίσης, ανατίθεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το πλαίσιο λειτουργίας για τις «γουρούνες».

Τέλος, συστήνεται επιτροπή η οποία σε 6 μήνες θα καταθέσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό νομοσχέδιο για τις εξετάσεις οδήγησης λαμβάνοντας υπόψη τις ευρωπαϊκές επιτροπές.
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]