ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σύγκρουση σκαφών στα Σύβοτα Σώοι οι επτά επιβαίνοντες

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για σύγκρουση του Ε/Π-Α/Ψ “ΜΟΚΑ” Ν.Π. 10849, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με το Ε/Π-Α/Ψ “ΓΑΝΝΤΕΛΑ” Ν.Κ. 390, στο λιμάνι  Συβότων.
Συγκεκριμένα, κατά τον επιχειρούμενο, λόγω
δυσμενών καιρικών συνθηκών, απόπλου του “ΜΟΚΑ”, η προπέλα του ενεπλάκη με σχοινιά πρόσδεσης του εν λόγω λιμένα, με αποτέλεσμα την ακυβερνησία του σκάφους και την πρόσκρουση του στο ελλιμενισμένο σκάφος “ΓΑΝΝΤΕΛΑ”.
Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο “ΓΑΝΝΤΕΛΑ”, ενώ με τη συνδρομή στελέχους του Α' Λιμενικού Τμήματος Συβότων, το “ΜΟΚΑ”  απέπλευσε και ελλιμενίστηκε με ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσου Αγίου Νικολάου και ηπειρωτικών ακτών.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο (02) σκαφών μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]