Ζαγόρι:Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Σπύρου

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα, λίγο πριν ολοκληρωθεί και τυπικά η θητεία του, απευθύνει ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου προς τους δημότες, ευχαριστώντας τους αιρετούς στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις Τοπικές Κοινότητες, καθώς  και τους εργαζόμενους για την συνεργασία που είχαν. Ταυτόχρονα προχωρά σε  έναν μικρό απολογισμό της 5ετούς αυτής πορείας και εύχεται ο Δήμος να κάνει κι άλλα βήματα μπροστά την νέα δημοτική περίοδο.

«Αγαπητοί συνδημότες, συνάδελφοι αιρετοί και εργαζόμενοι στο Δήμο,

Με αφορμή την λήξη της θητείας μου ως Δήμαρχος Ζαγορίου, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω όλους για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε αυτά τα πέντε χρόνια και να ευχηθώ στη νέα Δημοτική Αρχή και στο Δημοτικό Συμβούλιο καλή δύναμη στο έργο τους.

Μετά από μια διαδρομή πέντε  ετών στη θέση του Δημάρχου Ζαγορίου και εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που έπληξε πρώτιστα την αυτοδιοίκηση  θεωρώ ότι καταφέραμε όλοι μαζί, αιρετοί και εργαζόμενοι,  να μείνει όρθιος ο Δήμος και να προσφέρει υπηρεσίες και έργο στους δημότες μας, καθώς  και στους πολυάριθμους επισκέπτες του Ζαγορίου.

Στο πρώτο μισό της θητείας υπήρξαν τεράστιες δυσκολίες με την περικοπή πόρων προς την Τ.Α., την έλλειψη προσωπικού, ωστόσο την τελευταία διετία οι χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών με το πρόγραμμα «Φιλόδημος», από άλλα Υπουργεία, την Περιφέρεια Ηπείρου και τα κοινοτικά προγράμματα, έδωσαν και στο Δήμο μας τη δυνατότητα να εντάξει σημαντικά έργα υποδομής και να προγραμματίσει την προμήθεια μηχανημάτων, καθώς και την αναβάθμιση των παιδικών χαρών.

Η νέα Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Σουκουβέλο, έχει μπροστά της σημαντικά έργα να υλοποιήσει ή ολοκληρώσει και μαζί με άλλα που θα προετοιμάσει και διεκδικήσει την χρηματοδότησή τους, είμαι βέβαιος ότι θα καλυφθούν τα κενά σε υποδομές και δράσεις που θα στηρίξουν το εισόδημα των επαγγελματιών του τουρισμού και όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και την αξιοποίηση του δασικού πλούτου.

Ιδιαίτερη μέριμνα δείξαμε ως Δ.Α. και στο Δημοτικό Συμβούλιο στην προστασία του περιβάλλοντος (στήριξη Γεωπάρκου και Εθνικού Πάρκου, διαφωνία με τις έρευνες-εξορύξεις για υδρογονάνθρακες και την χάραξη του αγωγού φυσικού αερίου), των οικισμών και των σημαντικών μνημείων του τόπου μας (σημαντικές δράσεις για τα πέτρινα γεφύρια) και με τα έργα, τις αποφάσεις  ή τις συνεργασίες που έχουν επιτευχθεί θα συνεχίσουν να αποτελούν βασικό πόλο έλξης επισκεπτών στον τόπο μας.

Παρεμβάσεις υπήρξαν σε όλους τους τομείς και θα ήταν κουραστικό να αναφερθώ αναλυτικά, σημειώνω μόνον την σημαντική διάκριση για τον Δήμο Ζαγορίου με την κατάταξή του στους 10 πρώτους Δήμους της χώρας,  στην μελέτη για τον «Δείκτη Αποτελεσματικότητας Δήμων» που συνέταξε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ) «Μάρκος Δραγούμης». Ο Δείκτης αυτός αξιολογεί τις δημοτικές αρχές βάσει των επιδόσεών τους στην Οικονομική Διαχείριση, στη Διαφάνεια και Λογοδοσία, και στις Υπηρεσίες προς τους Δημότες.

Αποτιμώντας συνολικά το έργο μας ως Δημοτική Αρχή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, πιστεύω ότι ο Δήμος μας παρά τις δυσκολίες κατάφερε να κάνει ένα βήμα μπροστά. Εύχομαι να κάνει πολλά ακόμη βήματα την νέα δημοτική περίοδο που ξεκινά, γιατί πάνω  από όλα προέχει  το Ζαγόρι μας.

Η παράταξή μου από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα εργαστεί και συνεργαστεί για το στόχο αυτό, εκφράζοντας και τη διαφωνία της σε αποφάσεις και ζητήματα που θεωρεί ότι δεν εξυπηρετούν το Δήμο και τους δημότες μας.

Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]