Στη Δικαιοσύνη το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας για τα άλογα στον Αχέροντα ..


 -Η χρησιμοποίηση αλόγων για σκοπούς ψυχαγωγίας απαγορεύεται από τον νόμο.
-Στον ποταμό Αχέροντα στην Θεσπρωτία, επίσης .
-Ο Δήμος Παραμυθιάς απαγορεύει ρητά την δραστηριότητα αυτή.
-Κι όμως είναι εκεί και κάνουν βόλτες τον κόσμο με τα άλογα επί πληρωμή.... 

Μηνυτήρια αναφορά   κατέθεσε ο  πρόεδρος του   Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας στο ΑΤ Παραμυθιάς αναφορικά με σωρεία παραπτωμάτων σχετικά με την νομοθεσία περί ζώων ,καταπατήσεις δημοσίων εκτάσεων, κακοποίηση ζώων  ,συνθήκες εργασίας,έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κτλ.
 Όπως σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Σωματείου στο facebook αναμένεται να  οριστεί δικάσιμος με το Σωματείο να εκπροσωπείται από δικηγόρο .
Το σχετικό post συνοδεύεται και από ένα βίντεο στο οποίο  είναι εμφανή τα σημάδια καταπόνησης που φέρουν τα άλογα που χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγία των επισκεπτών της περιοχής .
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό  η Αστυνομία έδρασε άμεσα σε καταγγελία του Σωματείου για ένα πόνι συλλαμβάνοντας σε περιοχή της Θεσπρωτίας δύο αλλοδαπούς έναν 51χρονο και μια 51χρονη με την κατηγορία για παράβαση της Νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελλομένων,είχε  προκύψει ότι η 51χρονη χρησιμοποιούσε το πόνι ,  ιδιοκτησίας του 51χρονου, σε υπαίθρια δημόσια έκθεση,  αποκομίζοντας οικονομικό όφελος.
Το Σωματείο με την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη  ευελπιστεί και αυτή τη φορά σε ανάλογη δικαίωση αφού ως γνωστόν υπάρχουν ειδικοί νόμοι για τα ιπποειδή που πρέπει να εφαρμόζονται ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]