Πρόθεση της κυβέρνησης η αύξηση του εισοδήματος των αγροτών, είπε ο Μ. Βορίδης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην προσπάθεια να εξυγιανθούν οι γεωργικές ασφαλίσεις
«Πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν είναι μόνο η υπεράσπιση, αλλά και η αύξηση του εισοδήματος των αγροτών». Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, σε συνάντησή του με εκπροσώπους των Συλλόγων Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Ο κ. Βορίδης ανέλυσε όλα τα ζητήματα που βρίσκονται στην ατζέντα και ενημέρωσε διεξοδικά τους παραγωγούς, αφουγκραζόμενος παράλληλα το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο. Ανάμεσα σε αυτά και το ζήτημα που ΕΛΓΑ, για το οποίο ο υπουργός τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και να εξυγιανθούν οι γεωργικές ασφαλίσεις. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, ότι είναι δεδομένη η σύνδεση των συνεπειών των κλιματικών αλλαγών με τις αποζημιώσεις.

Όσον αφορά τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε την κατεύθυνση που θα έχει και η οποία θα οδηγεί σε συγκεκριμένες επενδύσεις με στόχο τη βελτίωση των προϊόντων με παράλληλη μείωση του κόστους προς όφελος τόσο των Ευρωπαίων αγροτών όσο και των Ευρωπαίων καταναλωτών. Τέλος, αποσαφήνισε ότι θα υπάρξει διαχωρισμός της θεσμικής εκπροσώπησης των αγροτών -μέσα από τη δημιουργία Επιμελητηρίου Αγροτών- από την οικονομική παραγωγή.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]