ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Οι Προκλήσεις Ανθεκτικότητας από της Πληγές «Υγειονομικής Σημασίας».

Μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι πολίτες από όλα τα ΄΄Κοινωνικά Επίπεδα΄΄ καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις ανθεκτικότητας με την όποια «διαταραχή» ώστε να επιβιώσουν. Καλούνται δηλαδή να προσπαθήσουν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στις ΄΄διαταραχές΄΄,  παρακολουθώντας  συγχρόνως τις αλλαγές, ώστε να προφυλάσσονται και να προσαρμόζονται στην αντιμετώπιση των ΄΄περιβαλλοντικών κινδύνων΄΄, κλπ.


 ‘’Η έννοια της Aνθεκτικότητας για τους ανθρώπους δηλώνει , την ικανότητα να ανακτήσουν ακόμα και με δυσκολία τις δυνάμεις τους, μετά από απότομες αλλαγές και δύσκολες καταστάσεις”.

Το ραγδαία αυξανόμενο ενδιαφέρον,  με απαιτήσεις από τους καταναλωτές, σε θέματα καθαριότητας και υγιεινής χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση για την σωστή αντιμετώπιση, ώστε με ψυχραιμία να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, χωρίς πανικό και υπερχρήση ΄΄Ατοξικών Μεθοδων΄΄, να εξασφαλίσετε σήμερα  το καθαρό περιβάλλον του αύριο, χωρίς πλεονάζοντα ημίμετρα με αυξημένες Διαταραχές στις Λοιμώξεις. Το κόστος δε της αμοιβής ενός Συμβούλου, Περιβαλλοντικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος,  είναι πολύ μικρότερο από το κόστος αντιμετώπισης, , των αντίστοιχων προβλημάτων στην καθημερινότητας μας.

Θα συνεχίσω να  επισημαίνω ότι δεν εξαρτώνται τα πάντα από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, αλλά και από τι θέλουμε και εμείς ως υπεύθυνοι πολίτες αυτής της χώρας. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι, όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και η βιομηχανία καθαρισμού, έχει το μερίδιο των “μη επαγγελματιών”, χωρίς να γνωρίζουν τους στοιχειώδεις κανόνες για τον καθαρισμό, χωρίς καν επαγγελματική συνείδηση και επιχειρηματική ηθική με ηθικές αξίες.

 Κάποιοι Bio – κτόνοι λοιπόν, ως ημιμαθείς με την αδιαφορία τους  ‘’ ίσως και να εγκληματούν’’,  διότι ενώ  γνωρίζουν για τους ‘’ κίνδυνους της επιμόλυνσης’’  που δημιουργούν,  χρησιμοποιούν  παραπλανητικές  πρακτικές  με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν το εσωτερικό περιβάλλον,  θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των καταναλωτών, στον βωμό της ακόρεστης ανθρώπινης πλεονεξίας  και του αλόγιστου οικονομικού κέρδους.

Ακόμα κι αν δεν είστε μανιακοί με την υγιεινή, η Καθαριότητα των στρωμάτων, ως επιτακτική ανάγκη,  είναι πλέον αναπόφευκτη. Μεγαλύτερη προσοχή  χρειάζεται και όχι να είστε ‘’επιστήμονας’’. Επενδύοντας στην ποιοτική καθαριότητα εξασφαλίζετε ένα υγιέστερο περιβάλλον. Όταν  το υποτίθεται καθαρό δεν εξαλείφει το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι των μολυσματικών παραγόντων, καταρρίπτονται ακόμα και οι σύγχρονοι ισχυρισμοί με ‘’ισχυρά πλεονεκτήματα εξολόθρευσης των ακάρεων΄΄  για την εξασφάλιση ενός καθαρού υπνοδωματίου.

Η Επεκτασιμότητα των πληγών «Υγειονομικής Σημασίας»  μαζί με τις εξελίξεις  της επικίνδυνης και πολυδάπανης μούχλας και  της Ρύπανσης των εσωτερικών χώρων, προκαλούν τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία μας, έτσι ώστε να επιβάλλεται η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας, μαζί με την ύπαρξη μιας εξασφαλισμένης  αντιμετώπισης των επιβλαβών οργανισμών.

Χρειάζεται περισσότερη προσοχή, διότι τα τελευταία χρόνια η ρύπανση των εσωτερικών χώρων, όπως αναφέρθηκε από τον Ειδικό  Ιατρό Εργασίας Θανασιά Ευθύμιο στα σεμινάρια, με θέμα  την  Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντολογική & Υγειονομική Διαχείριση για την αποκατάσταση των προβλημάτων  τους, έχουν επιβαρυνθεί κατά πολύ περισσότερο, όχι  μονό από την χρήση, την αιθαλομίχλη , την αφρικανική σκόνη  ,την επικίνδυνη και πολυδάπανη μούχλα ή τους καλούμενους βιολογικούς ρύπους, αλλά και λόγω των οικονομικών συνθηκών. Στα ανταποδοτικά οφέλη ένας Σύμβουλος καθαριότητας θα είναι πάντα δίπλα σας.

Στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε ότι από την πολύ αντιγραφή, πολλοί για “βιοκαθαρισμό ” εννοούν  την ‘’οικολογική εξυγίανση’’ των στρωμάτων κλπ, με σκούπες που δημιουργούν προβλήματα σε στρώματα με ΄΄μη υφάνσιμη ταπετσαρία ΄΄. Ως ‘’εξυγίανση΄΄ δε εννοούν  την απολύμανση με υπέρθερμο ξηρό ατμό , μια ατοξική, οικολογική και φιλική προς το περιβάλλον μέθοδο, ξεκολλώντας θερμοκολλημένα σχέδια στα στρώματα (θερμο–καπιτονάρισμα) , αλλά και στις πολυεστερικές κλωστές των στομάτων κλπ. Παράλληλα με την μέθοδο ΄΄ατμιζμού των στρωμάτων ΄΄,  να παραπλανούν τους επαγγελματίες ξενοδόχους, και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια με τις ΄΄ασάφειες διατύπωσης ΄΄   στο Κριτήριο 4.27 , ερμηνεύοντας τον Καθαρισμό στρωμάτων –κατά το δοκούν, προσφέροντας και ‘’πιστοποιητικό εξυγίανσης στρωμάτων’’.

Υ.Γ.: Μερικοί υπεύθυνοι επιστήμονες μετά την διαπίστωση των προβλημάτων, συνεχίζουν να κάνουν χρήση υπέρθερμου ξηρού ατμού, στις επιφάνειες εκείνες όπου ο κατασκευαστής του επεξεργασμένου αντικείμενου επιτρέπει αυτές τις θερμοκρασίες,κλπ. Χρειάζεται προσοχή όπως σε: (π.χ. κολλημένα πλακάκια,μελαμίνες επίπλων, θερμοκολλημένες ταπετσαρίες καθισμάτων-αυτοκινήτων, πλοίων, συνεδριακών κέντρων, κλπ). Επιπλέων δε, μετά την ενημέρωση τους, στις εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών ή /και οποιασδήποτε μορφής ατμού (πίεση 4- 10 bar για 184,13⁰C),-κοριούς με τα αυγά τους- φορούν υποχρεωτικά επαγγελματικές μάσκες, διότι ‘’ το αποτέλεσμα του αναδυόμενου χημικού κοκτέιλ ’’ και ο τρόπος αλληλεπίδρασης του με την εισπνοή, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πρόκληση ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων , όπου μπορούν να συνδεθούν µε Λοιμώξεις στην Δημόσια Υγεία. Έχουν ενημερώσει εκ των προτέρων τους καταναλωτές για την επιμόλυνση που θα δημιουργηθεί στους χώρουςαλλά και τηναντιμετώπιση της .

Bio –εφαρμογές απορρύπανσης : Όπως λένε οι επιστήμονες εντομολόγοι για όλα τα έντομα «το καλύτερο εντομοκτόνο είναι η καθαριότητα» και ότι «το πιο δραστικό όπλο κατά των προσβολών είναι ένα εξειδικευμένο επαγγελματικό σύστημα απορρύπανσης», αλλά και ποιο πρόσφατα στον Οδηγό Ορθής Πρακτικής για προστασία από ζωικούς εχθρούς- έντομα(2015). Σελίδα 27 (π.χ. ειδικές σκούπες), δεν εννοούν τα ΄΄ σκουπάκια συντήρησης ΄΄.  Η  αναγκαιότητα εφαρμογής μεθόδων με αντιρρυπαντικές τεχνολογίες στην σημερινή εποχή κρίνεται απαραίτητη. Η αναβάθμιση μιας διασφαλισμένης ποιότητας επιβεβαιώνεται από ένα απόλυτα σχεδιασμένο και πλήρες σύστημα φροντίδας,  (Deep-Depollution)  για πολλαπλές Bio –εφαρμογές απορρύπανσης των εσωτερικών χώρων. Χρειάζεται βεβαιωμένη επαγγελματική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των  ‘’άγνωστων κίνδυνων’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων

H απορρύπανση σε βάθος (Deep-Depollution)  περιλαμβάνει μια ελεγχόμενη και δομημένη καθαριότητα, ο οποία είναι πιο ενδελεχής – διεξάγεται με επιμέλεια – και με περισσότερη λεπτομέρεια από έναν καθαρισμό ή/και ‘’βιολογικό καθαρισμό ’’. Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε την διαφορετικότητα μας ως ειδικοί στη διασφάλιση,ότι μέσω της διαδικασίας  του προγράμματος Healthy Interior Environment για την υλοποίηση παροχής σύγχρονων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Ένα πρόγραμμα με καινοτόμους μεθόδους και Πρωτόκολλα ολοκληρωμένων επαγγελματικών περιβαλλοντικών και υγειονομικών εφαρμογών,  με απώτερο στόχο την διασφαλισμένη βελτίωση της ‘’μικροβιολογικής ασφάλειας’’ και  υγιεινής των εσωτερικών χώρων με άμεση χρήση.

Bio –εφαρμογές Εξυγίανσης κατά όγκο :Η αύξηση των ιών και των βακτηρίων, μαζί με την αύξηση των πληθυσμών σε πολλά παράσιτα (ζωικούς εχθρούς), δημιουργεί αυξανόμενες ανάγκες, με απαιτήσεις . Οι παρεχόμενες υπηρεσίες επαγγελματικών Bio-εφαρμογών,  απαιτούν την χρησιμοποίηση του κατοχυρωμένου συστήματος  ‘‘περιβαλλοντολογικής απολύμανσης κατά όγκο Bio-Εξυγίανσης’’ ,για τις εφαρμογές όλων των χώρων με τις πολύπλοκες επιφάνειες, ώστε να κρατήσουμε το εσωτερικό περιβάλλον καθαρό και υγιεινό’. Πιστοποιημένο για τη δέσμευση σωματιδίων και τον χαρακτηρισμό  ως Ιατρικής Συσκευής Τάξης ΙΙ , θέτοντας νέα πρότυπα στην έννοια του ‘’καθαρού αέρα στον εσωτερικό χώρο” με τη βέλτιστη προστασία. Ίσως οι πολλές αντενδείξεις , μπορούν πλέων να μας πείσουν για την επικινδυνότητα της επιμόλυνση των εσωτερικών χώρων.

Οι μέθοδοι απορρύπανσης και  εξυγίανσης αποσκοπούν στην ανάληψη ενεργειών και δράσεων για την πλήρη αποκατάσταση του χώρου. Σαν διαδικασία ο καθαρισμός – απορρύπανση  και η εξυγίανση είναι απαραίτητη προϋπόθεση , να προηγούνται της απολύμανσης , αλλά και μετά αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Απολύμανση :Για τους ειδικούς ο ορισμός απολύμανση, είναι η διαδικασία εφαρμογής μεθόδων για την στοχευμένη μείωση των παθογόνων μικροβίων κατά 5 λογαριθμικές μονάδες (για δε τους ιούς κατά 4 λογαριθμικές μονάδες). Μπορούμε επίσης να πούμε ότι «απολύμανση» είναι η μείωση των υπαρχόντων μικροβίων κατά 99,999% (για δε τους ιούς κατά 99,99%).

Bio –εφαρμογές απολύμανσης κατά όγκο  : ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση ’’ ( διεργασία  υψηλής απόδοσης για επαναφορά όζοντος σε οξυγόνο )  Μετά την απολυμαντική του δράση, το όζον καταλύεται σε οξυγόνο αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο χώρο. Αυτή η φυσική εναλλακτική λύση  μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με συλλογικότητα η/και σε συνδυασμό, ως  ένας αποτελεσματικός τρόπος μιας εναλλακτικής τεχνολογίας  ελέγχου μικροοργανισμών, μυκοτοξίνων φυτοτοξινών, παθογόνων ιών, μυκήτων, επιβλαβών βακτήριων, αλλά και σες μικρούς ζωικούς εχθρούς,  δημιουργώντας τους ένα αφιλόξενο περιβάλλον μαζί με την ‘’ανασταλτική ανάπτυξη’’  τους, σε κατοικημένους χώρους, για τα “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”, χωρίς τη χρήση χημικών (Green Decontamination).

Προσοχή:  Η καθαριότητα και το πλύσιμο αντικειμένων και επιφανειών αλλά και του όγκου (m³) ενός χώρου, δεν αντικαθιστούν τις μεθόδους απολύμανσης, όπως και οι μέθοδοι απολύμανσης δεν αντικαθιστούν καθαριότητα και πλύσιμο, αντικειμένων και επιφανειών αλλά και του όγκου (m³) ενός χώρου.

Και ποτέ δεν ξεχνάμε : Μετά από κάθε εφαρμογή Μυοκτονίας – Απεντόμωσης  σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να γίνεται, πλήρη καθαριότητα με εξειδικευμένες Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης, εξυγίανσης και απολύμανσης κατά όγκο, διότι  κατσαρίδες και μικροτριχίδια τρωκτικών είναι αιτίες αλλεργιών.

Οι Παρεχόμενες υπηρεσίες επαγγελματικών Bio-Εφαρμογών, με γνώμονα πάντα την Προστασία της Υγείας-Περιούσιας – Περιβάλλοντος, απαιτούν την χρησιμοποίηση συστημάτων μαζί με την Βεβαιωμένη επαγγελματική κατάρτιση των εφαρμοστών, ώστε οι εφαρμογές αντιμετώπισης , να γίνονται με αποτελεσματικότητα αποφέροντας την δημιουργία ενός καθαρού περιβάλλοντος. Θα πρέπει δε να μελετήσουν λεπτομερέστατα την Υπουργική Απόφαση (νέα υγειονομική διάταξη) , αν και περιγράφονται αναλυτικά , όπως πχ στο άρθρο 3 της παρούσας, για (κατοικίες χώρους διαβίωσης πολλών ατόμων κ.λπ.) προκειμένου να περιοριστούν τυχόν δυσμενείς επιδράσεις στη Δημόσια Υγεία.

Οι επαγγελματίες επιστήμονες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, με την σύνταξη της επιστημονικής τεχνικής μελέτης που συνοδεύει την κάθε προσφορά,  θα πρέπει να ενημερώνουν γραπτώς τους καταναλωτές , ώστε να γνωρίζουν για τις απαιτούμενες εφαρμογές περιβαλλοντολογικού ή/και υγειονομικού ενδιαφέροντος- πριν / και μετά από οποιαδήποτε επιστημονική εφαρμογή. Έτσι θα ύπαρξη η δυνατότητα:

α) Ο Επαγγελματίας να αναφέρει ή/και να προτείνει στον καταναλωτή , ώστε να βρει ο ίδιος επιχειρήσεις-εταιρίες  που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές της απαιτούμενες εφαρμογές, αποφεύγοντας έτσι  στο μέγιστο βαθμό τα αρνητικά αποτελέσματα.  Επιπλέον δε αν το αντικείμενο π.χ. έχει επιβαρυνθεί με λεκέδες από μικρά σκούρα ή μαύρα στίγματα (περιττώματα κοριών ),δεν  αναφέρουμε στον πελάτη την πολλαπλή επιβάρυνση (απεντόμωση –απορρύπανση –πλύσιμο και απολύμανση) παρά μόνο ζητούν την ’’ Απαραίτητη η προετοιμασία εκ μέρους του πελάτη’’, μη αναφέροντας του τις ΄΄κρυφές χρεώσεις΄΄ στο συνολικό κόστος των εργασιών , έτσι ώστε να συγκρίνουν αν συνεφέρει η αντικατάσταση του αντικειμένου.

β) Ο Επαγγελματίας να έχει επενδύσει στον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό, μαζί με την επαγγελματική κατάρτιση και την Βεβαιωμένη Εκπαίδευση Ορθής εφαρμογής των επαγγελματικών Bio- Εφαρμογών.

 γ) Ο Επαγγελματίας να συνεργάζεται με επιχειρήσεις-εταιρίες  που μπορούν να του παρέχουν μια Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντολογικής Διαχείρισης,  έτσι ώστε εκμεταλλευόμενοι  τις ανταγωνιστικές ευκαιρίες, να δίνουν την Μεγαλύτερη Προστιθέμενη Αξία στις υπηρεσίες τους επιτυγχάνοντας  το πιο επιδιωκόμενο πλεονέκτημα στην αγορά.

 ‘‘Όταν η επιστροφή από διακοπές  συνοδεύεται με κοριούς,  λόγο ‘‘αυξημένης επιστροφής’’ των απρόσκλητων φιλών μας, ακόμα και στις μετακινήσεις, φέρνει  παρενέργειες – όχι μόνο στην τσέπη- αλλά και στα κρεβάτια σας. !!!’’

Επιστρέφοντας στον ‘‘ Γενάρη της καθαριότητας’’ θα πρέπει να υιοθετήσουμε μια αποτελεσματικά παρεχόμενη καθαριότητα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, εναρμονισμένη με το Bio-περιβάλλον και την προστασία του Περιβάλλοντος γενικά.

Οι προκλήσεις για την «μικροβιολογική ασφάλεια» και οι κίνδυνοι από την επανεμφανίσει προβλημάτων που είχαν εξαφανιστεί από την καθημερινότητα μας, οδηγούν τα νέα πρότυπα φυσικών εναλλακτικών λύσεων, για την διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας στους εσωτερικούς χώρους. Μήπως λοιπόν είναι πλέον ανάγκη για μια αναπροσαρμογή της ‘‘οπτικής αντίληψής’’  όλων μας , έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες εκείνες, όπου όλοι μας ως καταναλωτές να αναθεωρήσουμε το σκεπτικό, ότι η προσφορά της χαμηλότερης τιμής των παρεχομένων υπηρεσιών είναι η ποιο συμφέρουσα.

Κοινοποίησε το: Έτσι θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε όλοι μαζί συλλογικά στην ενημέρωση, με την συμμετοχή μας σε τοπικό και πληθυσμιακό επίπεδο, σε κυβερνητικές ή/ μη-κυβερνητικών οργανώσεις και οργανισμούς,  εκπαιδευτικά ιδρύματα, σωματεία, μεταδίδοντας το ακόμα και σε ένα συγγενή , φίλο, συνάδελφο, με ένα e-mail η μια αναδημοσίευση.

Οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν, να ζητήσουν πληροφορίες στο e-mail: info@klintec.gr ή να καλέσουν στα τηλέφωνα  2104829839, 6932245887.

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή: http://www.greenandcleanhotels.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]