Περιφ.Ηπείρου:Παραπληροφόρηση για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία



Η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης  κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στις δημόσιες αναφορές του για τα ποσοστά ανεργίας τριμήνου που εκδίδει η ΕΛΣΤΑΤ, διαχώριζε – ως είναι  ευνόητο - την Ήπειρο από τη Δυτική Μακεδονία, οι οποίες αποτελούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Ο Περιφερειάρχης  αυταπόδεικτά μιλάει βάσει των πραγματικών στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και είναι απαράδεκτο κάποιοι να προσβάλλουν τη νοημοσύνη των Ηπειρωτών, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της έρευνας για το μήνα Μάιο, που αφορούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, ως δήθεν μόνο της Ηπείρου.
 Η  Ήπειρος, ήταν και είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από τη Δυτική Μακεδονία (η οποία προεκλογικά είχε αναχθεί σε … υπόδειγμα από υποψήφιο) και η εικόνα που δίνονταν και δίνεται ως ενιαία Αποκεντρωμένη Διοίκηση παραμορφώνουν τα στοιχεία της Περιφέρειάς μας.
Τόσο τα στοιχεία για την ανεργία  της ΕΛΣΤΑΤ του δ΄ τριμήνου του 2018, όσο  και του α΄ τριμήνου του 2019,  δείχνουν την Ήπειρο να  βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τη  Δυτική Μακεδονία. Το δ΄ τρίμηνο του 2018 η διαφορά τους ήταν 8 μονάδες, ενώ στο α΄ τρίμηνο του 2019 ήταν 10 και πλέον μονάδες, με την Ήπειρο να κατέχει  το  3η  χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας (16,6%)  σε επίπεδο χώρας.  Κι αυτή είναι η αλήθεια που μπορεί να μη τη γνωρίζουν στο… Κολωνάκι, τη γνωρίζουν όμως και στο τελευταίο καφενείο της Ηπείρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]