Η καθαρή πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου για τα σκουπίδια



Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οι μεθοδεύσεις πολιτικής επιβίωσης της σχέσης του πρώτου και δευτέρου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο είναι ο βασικός πυλώνας καταστροφής της Ηπείρου.
Τα σκουπίδια αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο σε αυτές και ατράνταχτη απόδειξη της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.
Θέτω υπό αμφισβήτηση τους λόγους της καθυστέρησης στη δημιουργία των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) που επικαλείται η Περιφέρεια. Εκτιμώ ότι ήταν μια απόφαση κουτοπόνηρης λογικής, με στόχο να συνεχιστούν οι μεγάλες ρήτρες με βάση την υπάρχουσα σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να αναγκαστούμε να δεχθούμε χωρίς δεύτερη κουβέντα τα σκουπίδια από την Κέρκυρα και τη Λευκάδα προκειμένου τα χρήματα που θα εισπραχθούν να τις καλύπτουν.
Σε αυτό το κόλπο η ευθύνη και συμμετοχή της Μητρόπολης Ιωαννίνων είναι άμεση καθότι προεκλογικά διαμορφώνοντας τις συνθήκες ένταξης των Ιωαννίνων στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την ανακύκλωση ξεκίνησε μια ολόκληρη καμπάνια.
Αμφιβάλω αν η Μητρόπολη Ιωαννίνων και ο κ. Μάξιμος προσωπικά έχει το παραμικρό πραγματικό ενδιαφέρον για την ανακύκλωση. Μοναδικό του μέλημα είναι να σταματήσει να εκτίθεται ο Περιφερειάρχης για ένα εργοστάσιο το οποίο ουσιαστικά επιβαρύνει οικονομικά όλη την Ήπειρο.
Όμως σήμερα έχουμε οδηγηθεί σε ένα φυσιολογικό αδιέξοδο.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που εκπροσωπεί την παράταξη με την οποία εκλέχθηκε ο Περιφερειάρχης είναι εκείνος ο οποίος έδωσε την εντολή. Ο κ. Καχριμάνης ως κομματικός δούλος σιωπά.
Η πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου προς την περιφέρεια Ηπείρου είναι συγκεκριμένη:
Αντιταχτείτε στην επιβολή της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα καταφεύγοντας στο ΣτΕ εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών.
Όσον αφορά την τοποθέτηση του κ. Ζάψα, η ενοχή της δικής του παράταξης είναι άμεση. Γιατί κατά τη διάρκεια της δικής του αντιπολιτευτικής θητείας σιώπησε και δεν είπε απολύτως τίποτε για το μείζον αυτό θέμα.
Τη σχέση διαπλοκής της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού στην Ήπειρο δεν θα την πληρώσουν οι Ηπειρώτες.
Δυστυχώς δικαιώνονται και εδώ οι Ορίζοντες Ηπείρου καθώς προεκλογικά επισήμαιναν ότι το μόνο υπερκομματικό στοιχείο στην Ήπειρο είναι η διαπλοκή.
Κύριοι αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στους ξεχασμένους Ηπειρώτες.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά μας κλέψανε το βόδι μας ζητάνε και τα ρέστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]