ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εκλογικό νόμο με μικρότερο των 50 εδρών bonus ζητά το ΚΙΝΑΛ για να συναινέσει

Συνέντευξη του Π. Χρηστίδη. Τι είπε για αυξήσεις στη ΔΕΗ και τη συνδιάσκεψη για τη Σοσιαλδημοκρατία
«Ένα αναλογικότερο σύστημα το οποίο δεν έχει το bonus των 50 εδρών αλλά θα δίνει και τη δυνατότητα κυβερνησιμότητας στην χώρα» είναι η προϋπόθεση που στην παρούσα φάση θέτει το Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να υπάρξει συναίνεση στην πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο εκλογικό νόμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Χρηστίδης.

Ειδικότερα, στη συνέντευξή του αναφέρθηκε και σε άλλα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας. Αναλυτικά:

Για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση

Λέμε το προφανές, δεν θα βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Εάν πραγματικά ενδιαφέρει την κυβέρνηση η συναίνεση και η συνεννόηση γύρω από τον εκλογικό νόμο ώστε να έχουμε ένα αναλογικότερο σύστημα το οποίο δεν έχει το bonus των 50 εδρών αλλά θα δίνει και τη δυνατότητα κυβερνησιμότητας στην χώρα, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.

Την διαδικασία την γνωρίζουμε όλοι και είναι μόνο η κοινοβουλευτική διαδικασία, σε αυτήν εμείς θα στηρίξουμε την  ίδια πρόταση την οποία φέραμε και την προηγούμενη περίοδο όταν συζητήθηκε ο εκλογικός νόμος. Επί κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, τα ίδια λέγαμε, τα ίδια θα συνεχίσουμε να λέμε, μακριά από τερτίπια.

Ας συμφωνήσουμε τί εκλογικό νόμο θέλουμε να έχουμε και στη συνέχεια να δούμε όλα τα υπόλοιπα. Πάντοτε υπάρχει η πιθανότητα να μην υπάρχει συμφωνία γύρω από τον εκλογικό νόμο. Οι διαρροές και οι προθέσεις είναι γνωστές, τις είδαμε και σε άλλες περιπτώσεις όπως για το άσυλο, αλλά το τί στο τέλος γίνεται στη Βουλή είναι κάτι διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση πολύ καθαρά και με σαφήνεια λέμε ότι αυτό που το Κίνημα Αλλαγής στήριξε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, θα στηρίξουμε και στην κοινοβουλευτική περίοδο κατά την οποία η ΝΔ είναι Κυβέρνηση.

Για την πρόθεση της ΔΕΗ να αυξήσει τα τιμολόγια

Ξέραμε και πριν τις εκλογές ότι είχαμε μια προβληματική κατάσταση στη ΔΕΗ. Και αυτό ήταν κάτι το οποίο είχαμε επανειλημμένως επισημάνει με ανακοινώσεις και δηλώσεις του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και στελεχών μας. Και αυτό γιατί ξέρουμε πού παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη μετοχή της ΔΕΗ και πού την άφησε, πού παρέλαβε την περιουσία της και τί έχει αφήσει πίσω της. Είναι όμως προφανές ότι οι δηλώσεις που έκαναν μετά τις εκλογές και ο αρμόδιος Υπουργός αλλά και μια σειρά κυβερνητικών παραγόντων δεν έχουν βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Ξέραμε όλοι πάρα πολύ καλά ότι η ΔΕΗ δεν είναι σε καλή κατάσταση. Και με το να κάνεις αυτές τις δηλώσεις είναι σα να χαμηλώνεις την αξία της ΔΕΗ, θέλοντας να ικανοποιήσεις τους πιθανούς αγοραστές. Σε κάθε περίπτωση ο μόνος που δεν θα έπρεπε να την πληρώσει είναι ο πολίτης, ειδικά ο συνεπής ο οποίος όλα τα τελευταία χρόνια πληρώνει το δημόσιο ηλεκτρισμό και αυτό το κάνει με τρόπο ο οποίος είναι γενναίος και κρατά και τη δημόσια επιχείρηση όρθια.. Μετά και την πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλέπουμε απλά και μόνο η ΝΔ να διαπιστώνει τα πράγματα. Εμείς έχουμε καταθέσει μια σειρά προτάσεων και επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν οι συμπολίτες μας. Είναι κάτι το οποίο είναι και άδικο και έρχεται σε μια περίοδο που οι Έλληνες είναι ήδη επιβαρυμένοι από όσα πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια.

Για τη Συνδιάσκεψη για τη Σοσιαλδημοκρατία


«Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε τη Συνδιάσκεψή μας για τη Σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά. Το είχε προαναγγείλει η Φώφη Γεννηματά ήδη από την 8η Ιουλίου και είναι μια συνδιάσκεψη η οποία θα γίνει ακριβώς για να έρθουν να μιλήσουν, να τοποθετηθούν, να προβληματιστούν δημοσίως και να καταλήξουμε όλοι μαζί, τα στελέχη μας από όλη την χώρα. να βάλουν τους προβληματισμούς τους έτσι ώστε η παράταξη να βγει πιο ενισχυμένη απέναντι σε δύο ρεύματα με τα οποία έχουμε διακριτές διαχωριστικές γραμμές οι οποίες θα είναι και το πεδίο της σύγκρουσης σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο.

Η Συνδιάσκεψη θα είναι μια διαδικασία που θα έχει αναφορά και πρόσκληση προς όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, προς όλους αυτούς τους πολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται κάτι διαφορετικό στον τόπο μας. Που σήμερα δεν μπαίνουν στα διλήμματα που είχαν μέχρι στις εθνικές εκλογές στις οποίες η πόλωση που δημιουργήθηκε έδωσε το αποτέλεσμα αυτό. Αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα καταλαβαίνουμε ότι είναι φωτογραφία της στιγμής ,αυτό όμως δε θα μας κάνει να σταματούμε να προσπαθούμε για να παρουσιάσουμε μια πιο νέα, φρέσκια εικόνα». 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]