Την Παρασκευή 30/08/2019 οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ!

Τι θα αποφασιστεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, που ορίστηκε για την προσεχή Παρασκευή 30 Αυγούστου, έτσι ώστε να τεθούν σε ισχύ από 1ης Σεπτεμβρίου τα νεα τιμολόγια και να ενισχυθούν οι χρηματορροές της εταιρείας

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι επιτελείς της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ενισχύσουν τα έσοδα της Επιχείρησης χωρίς παράλληλα να επιβαρούν τους καταναλωτές και να προκαλέσουν ενδεχομένως ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στη βάση της κοινωνίας, αλλά και πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι αποφάσεις για τα τιμολόγια θα ληφθούν σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, που ορίστηκε για την προσεχή Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Το πώς θα ενισχυθούν τα έσοδα της ΔΕΗ ώστε να καλυφθεί το χρηματοοικονομικό κενό των 800 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα 12μήνου χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση για τους καταναλωτές, όπως έχει δεσμευθεί δημοσίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα για τη νέα διοίκηση του κ. Γιώργου Στάσση.

Η έκπτωση συνέπειας είναι ένα «αγκάθι», αφού ενδεχομένως η νέα διοίκηση να μη θέλει να συνδέσει την πρώτη της απόφαση με ένα μέτρο που να «τιμωρεί» τους συνεπείς πελάτες της.
Η εξίσωση είναι δύσκολη και περιλαμβάνει όχι μόνο τα «ανταγωνιστικά» τιμολόγια της ΔΕΗ αλλά και τις μειώσεις που θα υπάρξουν στο ρυθμιζόμενο σκέλος των λογαριασμών, δηλαδή στο ΕΤΜΕΑΡ (το τέλος που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Καθημερινή», παράλληλα με την άσκηση των τιμολογίων, το υπουργείο Ενέργειας προωθεί τόσο το μέτρο της μείωσης του ΕΤΜΕΑΡ, το οποίο μαζί με τη μείωση 6% του ΕΦΚ θα αντισταθμίσει τις αυξήσεις στο ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων, αλλά και το μέτρο της ανάκτησης των δαπανών για Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας του 2011. Σε ό,τι αφορά τη σωρευτική μείωση του ΕΤΜΕΑΡ κατά το ποσό που αντιστοιχεί στο πλεόνασμα του λογαριασμού ΑΠΕ και το οποίο υπολογίζεται περί τα 180-200 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Η τροπολογία θα εξουσιοδοτεί τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη να προχωρήσει στην έκδοση υπουργικής απόφασης για τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ και τον επιμερισμό της ανά κατηγορία καταναλωτών με βάση τα προβλεπόμενα στη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία. Η ανάκτηση των ΥΚΩ 2011 θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του 2020, δεδομένου ότι στον τρέχοντα προϋπολογισμό δεν έχει εγγραφεί σχετικό κονδύλι.
[VIA]

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]