ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

«ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ AΚΤΙΑ 2019» Εκδηλώσεις το Σάββατο με θέμα τη Ναυμαχία του Ακτίου!




Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, έλαβε χώρα ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της αρχαιότητας, η ναυμαχία του Ακτίου, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας περιόδου ευημερίας. Η αίγλη της Νικόπολης τονίστηκε από τον ιδρυτή της με τον εορτασμό των «Ακτίων», που περιλάμβαναν αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις.
Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων ο Δήμος Πρέβεζας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, ναυταθλητικά σωματεία, τοπικούς συλλόγους και φορείς οργανώνουν ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, αναδεικνύοντας τη διαχρονική ιστορία του θεσμού των «Ακτίων».
Το απόγευμα του Σαββάτου 31 Αυγούστου, στο Ναυτικό Μουσείο του Δήμου Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σειρά εκδηλώσεων με κεντρικό θέμα τη ναυμαχία του Ακτίου, ως εξής:
18.30: Εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά 10 – 15 ετών.
Ποια ήταν τα μυστικά της Ναυμαχίας του Ακτίου; Ελάτε να γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές και την έκβαση μέσα από την εικονογραφημένη ιστορία comics Στην Πόλη της Νίκης.
Υπεύθυνη υλοποίησης Πολυξένη Μπάρκα, Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος, ΕΦΑ Πρέβεζας.
19.45: Παρουσίαση της ναυμαχίας του Ακτίου με χρήση τρισδιάστατης μακέτας από τον Λεωνίδα Αργυρό, Δημ. Σύμβουλο - Ιστοριοδίφη στρατιωτικής ιστορίας.
20.30: Ομιλία με θέμα “Ιδεολογική λειτουργία της Ναυμαχίας του Ακτίου στην ποίηση του Καβάφη”, Κοσμάς Κοψάρης, Φιλόλογος Phd Παν. Ιωαννίνων.
21.00: Ομιλία με θέμα “Η ναυμαχία του Ακτίου στις εικαστικές τέχνες: διαχρονική προσέγγιση”, Αθηνά Κωνσταντάκη, Αρχαιολόγος Msc, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Θα προσφερθεί δροσερή σπιτική λεμονάδα από τη Ravanos Citrus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]