ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επαναφορά της βάσης του 10 στις πανελλαδικές προανήγγειλε η Ν. Κεραμέως

«Παράλογο» να μπαίνουν στα ΑΕΙ φοιτητές με βαθμολογίες 3 και 4, είπε η υπουργός Παιδείας
Την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τη βάση του 10 για την εισαγωγή φοιτητών στα πανεπιστήμια από τις πανελλαδικές εξετάσεις, προανήγγειλε με δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας, Ε. Κεραμέως, η οποία χαρακτήρισε παράλογη τη δυνατότητα να εισάγονται φοιτητές στα ΑΕΙ με βαθμολογίες 3 και 4.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Τα Νέα» η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά εξετάζεται ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος για την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις της την περασμένη εβδομάδα η υπουργός είχε επισημάνει ότι στο νέο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων οι διοικήσεις των πανεπιστημίων θα έχουν ενεργό ρόλο στη ρύθμιση των βάσεων εισαγωγής. Όπως είχε εξηγήσει αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούν για παράδειγμα να προσδιορίζουν μία ελάχιστη βάση εισαγωγής, που θα είναι υψηλότερη από εκείνη, που ορίζει το κράτος.

Παράλληλα το υπουργείο προτείνει να ισχύσει από φέτος ενιαία αντιμετώπιση των τμημάτων, αίροντας την κατηγοριοποίησή τους σε «ελεύθερης πρόσβασης» και «κατόπιν εξετάσεων», καθώς όπως επισημαίνει, δύο βασικές στρεβλώσεις: «αφενός οι μαθητές καλούνται να μαντέψουν, κατά την πρώτη επιλογή, ποια τμήματα θα είναι ελεύθερης πρόσβασης και ποια όχι, αφετέρου οδηγεί στον διαχωρισμό των τμημάτων μεταξύ εκείνων που διατηρούν αυξημένο κύρος και εκείνων που απαξιώνονται».

Η υπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως εκτενέστερες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση θα υλοποιηθούν τα προσεχή διδακτικά έτη, «χωρίς αιφνιδιασμό και προχειρότητα, μετά από ενδελεχή μελέτη και συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς».







★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]