ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

KKE ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Συνθήκες Νταχάου πίσω από τα ρεκόρ...

Συνθήκες Νταχάου πίσω από τα ρεκόρ
Δήλωση της Αφροδίτης Μπόμπολη υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ.

Συζητώντας με νέους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού η Αφροδίτη Μπόμπολη επεσήμανε για το τουριστικό «θαύμα» της χωράς μας:
«Ο κλάδος του τουρισμού στα χρόνια της κρίσης έχει μπει σε μια πορεία ξέφρενης ανάπτυξης σπάζοντας χρόνο με το χρόνο κάθε ρεκόρ. Το 2018 έφτασε τα 30 εκατομμύρια τουρίστες, σημειώνοντας 11% αύξηση αφίξεων και 12% αύξηση εσόδων.
Πως προέκυψε όμως αυτή η “επιτυχία” και πόσο κερδισμένοι βγήκαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο;
Χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν για μια σεζόν στα νησιά που “βουλιάζουν” από τουρίστες, μέχρις εξαντλήσεως, τσακισμένοι σωματικά και ψυχικά από την πίεση και τα μυοσκελετικά προβλήματα αφού η δουλειά πρέπει να βγει χωρίς πολύ “κόστος”, πολλές φορές στοιβαγμένοι σε κοντέινερ ή αντίσκηνα. Τον Οκτώβρη παίρνουν τον δρόμο της ανεργίας και καλούνται να ζήσουν με τα ψίχουλα του επιδόματος του ΟΑΕΔ κι αυτό μόνο για 3 μήνες, να “ξεκουραστούν”, να φάνε τα λεφτά που μάζεψαν σε γιατρούς και θεραπείες, ώστε να ετοιμαστούν για να αντέξουν και την επόμενη σεζόν.
Η κλαδική σύμβαση την οποία υπέγραψε η υπουργός εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ  Ε. Αχτσιόγλου, ουσιαστικά διατηρεί τις μειώσεις 15% στους μισθούς σε σχέση με το 2012. Παράλληλα επιβάλλει ασταμάτητη δουλειά, χωρίς ρεπό, για την περίοδο 1 Ιούνη μέχρι 30 Σεπτέμβρη και 15 Δεκέμβρη μέχρι 15 Φλεβάρη, αποδεικνύοντας πως ο ψευτοκαβγάς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την 7ήμερη εργασία μοιάζει με κακοστημμένη κωμωδία για όσους δουλεύουν ήδη χωρίς ρεπό.
Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι και πόσο δίκαιη μπορεί να είναι η ανάπτυξη αύριο, αρκεί να δει κανείς τι συζητήθηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ. Μπροστά στους Ξενοδόχους, Τσίπρας και Μητσοτάκης δεσμεύτηκαν για μείωση τον ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν ζεστό χρήμα για επενδύσεις, αύξηση του συντελεστή απόσβεσης στο 150% κλπ.
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ όπως και να βαφτίσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, όποιες διαφορές μπορεί και να έχουν, στα σχέδια τους δεν χωρούν οι δίκες μας ανάγκες, τα δικά μας όνειρα. Ούτε το δικαίωμα στην ψήφο δεν σας αναγνωρίζουν αφού χιλιάδες συνάδελφοι σας με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας δεν θα φτάσουν ποτέ στον χώρο μόνιμης κατοικίας για να ψηφίσουν. Δεν πρέπει να τους δώσουμε λευκή επιταγή. Καμία ψήφος να μην πάει χαμένη. Βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο. Η δύναμη σας είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]