Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έσωσε τον Ερμή από παράνομη παγίδα για αρκούδες

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μίας νεαρής αρκούδας η οποία πιάστηκε σε παράνομη παγίδα στην Φλαμουριά Έδεσσας.
Το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Ιουνίου το Δασαρχείο Έδεσσας ενημέρωσε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ότι είχε εντοπιστεί μία παγιδευμένη αρκούδα. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) μετέβη στο σημείο όπου πράγματι διαπίστωσε ότι το άτυχο ζώο είχε πιαστεί σε παγίδα από συρματόσχοινο. Η αρκούδα είχε παγιδευτεί από τον κορμό και στην προσπάθειά της να απεγκλωβιστεί είχε τραυματιστεί σε αρκετά σημεία του σώματός της.
Η ΟΑΕ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, με την παρουσία του Δασαρχείου, της Αστυνομίας και Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της ΣΤ ΚΟΜΑΘ, έστησε επιχείρηση διάσωσης του Ερμή, όπως ονομάστηκε, ο οποίος ήταν παγιδευμένος ήδη για αρκετές ώρες. Αφού τον αναισθητοποίησε, τον απελευθέρωσε από την παγίδα και στη συνέχεια του τοποθέτησε δορυφορικό κολάρο προκειμένου να παρακολουθεί το γεωγραφικό του στίγμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παγίδα είχε τοποθετηθεί με σκοπό να πιάσει αρκούδα, κάτι που καταδεικνύουν τόσο το μέγεθός της όσο και το σημείο που τοποθετήθηκε (δίπλα σε καρποφόρα δέντρα). Η τοποθέτησή της αποτελεί μία κατάφορα παράνομη πράξη που θέτει σε κίνδυνο την άγρια ζωή. Για το λόγο αυτό το Δασαρχείο θα προβεί σε μήνυση κατά αγνώστου.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υπενθυμίζει ότι οι ηλεκτροφόρες περιφράξες είναι το μόνο ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο προστασίας αγροκτημάτων και συστήνει ανεπιφύλακτα τη χρήση τους σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας.
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]