Τομεακό Συμβούλιο ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ :Η προσπάθεια κατάργησης του Ασύλου θα πέσει στο κενό [αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων]

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!!!
Η προκλητική προσπάθεια της Κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει το άσυλο και να εντείνει την καταστολή των συλλογικών και οργανωμένων αγώνων μας για τις ανάγκες μας στη μόρφωση, θα βρει μπροστά της τη συντονισμένη αγωνιστική δράση των φοιτητικών συλλόγων!
Αυτό που λείπει από την Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι οι διμοιρίες των ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αυτό που λείπει είναι η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα, όπως η έλλειψη φωτισμού, συντήρησης και φύλαξης, που αφήνουν χώρο σε φαινόμενα τα οποία στη συνέχεια υποκριτικά αξιοποιούνται για το χτύπημα του ασύλου.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ακριβώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν νοιάζονται για τις συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης των φοιτητών μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα! Από κοινού τσάκισαν τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, ενίσχυσαν την επιχειρηματική λειτουργία τους, προχώρησαν στην περαιτέρω κατηγοριοποίηση και υποβάθμιση των πτυχίων μας εξισώνοντάς τα μέχρι και με τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων.
Το θράσος στη ΝΔ να μιλάει για την κατάργηση του ασύλου λες και είναι φυσικό φαινόμενο το έδωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που με το πόρισμα Παρασκευόπουλου άνοιξε το δρόμο για την παραπέρα ποινικοποίηση των αγώνων των φοιτητών, ενώ πρότεινε τη "χορήγηση υποκατάστατων ναρκωτικών ή ναρκωτικών για μείωση βλάβης στους πανεπιστημιακούς χώρους" δηλαδή τη μετατροπή των ΑΕΙ σε χώρους κρατικής διανομής της πρέζας!
Η ένταση της καταστολής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των ΜΑΤ σε εστιακούς φοιτητές, τις επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές, τους δύο συμφοιτητές μας που ακόμα δικάζονται με ανυπόστατες κατηγορίες επειδή τόλμησαν να αντισταθούν στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη ΣΥΡΙΑ άνοιξαν την όρεξη στη ΝΔ! Άλλωστε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τζάκρη δεν κρατήθηκε και ομολόγησε τον πραγματικό τους στόχο, ότι "δεν είναι δυνατόν εν έτη 2020 μια αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο".
Το θράσος της Κυβέρνησης αλλά και των δυνάμεων της ΔΑΠ, που πριν καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο ξεκίνησαν τα πανηγύρια δηλώνοντας ‘’περήφανοι’’ μιας και θα έχουν ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα τους για να μη βγάζουν άχνα οι φοιτητικοί σύλλογοι, θα το κόψει η αγωνιστική δράση των συλλόγων μας μέσα από την οποία και επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταφέραμε να μπλοκάρουμε την αφαίρεση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία και την περαιτέρω αποσύνδεσή τους από το επάγγελμα, το κόψιμο μαθημάτων από τα προγράμματα σπουδών, να κατακτήσουμε πιο φθηνή μετακίνηση, να προχωρήσει η συντήρηση εστιών και να επινοικιάζονται δωμάτια σε εστίες για φοιτητές που δεν παίρνουν δωμάτιο. Με αυτή μας τη δράση και τις κατακτήσεις μας θέλει να ξεμπερδεύει η Κυβέρνηση γιατί την ενοχλεί να προχωρήσει το αντιλαϊκό της έργο, για αυτό και προχωράει σε ενίσχυση της καταστολής καταργώντας το άσυλο!
Οι δυνάμεις της ΚΝΕ θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει η κατάργηση του ασύλου, θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να γίνει αυτό υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και των Συλλόγων τους. Η «ομαλότητα» που θέλει να επαναφέρει η ΝΔ στα ΑΕΙ, που την υπερασπίστηκε με μένος και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι στα πρότυπα των ευρωπαϊκών ιδρυμάτων, όπου τίποτα, καμιά κινητοποίηση, συλλογική διαδικασία, καμιά οργανωμένη μορφή πάλης «δεν χαλά» την εικόνα του εύρυθμου πανεπιστημίου που δουλεύει για λογαριασμό των επιχειρήσεων.
Απάντηση στην εμπορευματοποίηση της παιδείας, την υποβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών και των πτυχίων μας, την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων και το μαύρο εργασιακό μέλλον που μας ετοιμάζουν μπορεί να δώσει μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στα πλαίσια ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες μορφωτικές και λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.
Τομεακό Συμβούλιο ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ


Απόφαση των ΔΣ των ΦΣ Φυσικού, ΒΕΤ, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών
Κάτω τα χέρια από το άσυλο!
Ως φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουμε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει το άσυλο θα πέσει στο κενό! Με κάθε τρόπο, θα βάλουμε φρένο στα σχέδια καταστολής των αγώνων μας!
Αποφασίζουμε τη συμμετοχή των συλλόγων μας και καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια σε αγωνιστική κινητοποίηση για την υπεράσπιση του ασύλου την ημέρα κατάθεσης στα Προπύλαια!

Θα μας βρουν μπροστά τους!

Δεν τσιμπάμε στα προκλητικά προσχήματα, περί «εγκληματικότητας, διακίνησης ναρκωτικών» με τα οποία  επιδιώκουν να παγιδεύσουν τους φοιτητές! Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κανέναν πανεπιστημιακό ίδρυμα, από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Μενίδι για να διαπιστώσει ότι δεν είναι το άσυλο που εμποδίζει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης των ναρκωτικών. Επιπλέον το ήδη υπάρχον νομικό πλαίσιο μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα μέσα στα Πανεπιστήμια. Αυτοί που σίγουρα δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν είναι οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης, που με τη σφραγίδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΕ διογκώνουν το πρόβλημα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ακριβώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν νοιάζονται για τις συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης, των φοιτητών, μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα! Από κοινού όλα αυτά τα χρόνια καθηλώνουν την υποχρηματοδότηση με αποτέλεσμα την ενίσχυση προβλημάτων έλλειψης φωτισμού, συντήρησης, φύλαξης, που διαμορφώνουν το έδαφος για φαινόμενα τα οποία οι ίδιοι αξιοποιούν στη συνέχεια για το χτύπημα του ασύλου! Η «καθαριότητα των ιδρυμάτων» που προτείνει η ΝΔ είναι η εξαφάνιση της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης, είναι η απαλλαγή από το φοιτητικό κίνημα, για να παρελαύνουν στα ιδρύματα ανενόχλητες οι επιχειρήσεις και η πολιτική που εξυπηρετεί την κερδοφορία τους! Αυτός είναι ο πραγματικός «εχθρός» τους, που τους χαλάει τα σχέδια να μετατρέψουν τη γνώση σε εμπόρευμα, να σαρώσουν τα δικαιώματα μας στη μόρφωση!

Απορρίπτουμε τους κάλπικους καβγάδες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές του δεύτερου να εμφανίζονται προκλητικά ως δήθεν υπερασπιστές του ασύλου! Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα Παρασκευόπουλου, την ένταση της καταστολής όχι μόνο συκοφάντησε το άσυλο αλλά και άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση του στην πράξη!  Έδωσε το ελεύθερο στη ΝΔ να μιλάει με θράσος για την κατάργηση του ασύλου, ως κάτι το φυσιολογικό. Με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των ΜΑΤ σε εστιακούς φοιτητές, τις επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές, τους δύο συμφοιτητές μας που ακόμα δικάζονται με ανυπόστατες κατηγορίες επειδή τόλμησαν να αντισταθούν στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη ΣΥΡΙΑ! Άλλωστε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τζάκρη δεν κρατήθηκε και ομολόγησε τον πραγματικό τους στόχο, ότι «δεν είναι δυνατόν εν έτη 2020 μια αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο»!

Το άσυλο προστατεύει το αναφαίρετο δικαίωμα μας να συζητάμε, να αποφασίζουμε συλλογικά και να οργανώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή! Ποτέ δεν ήταν δεδομένο! Κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες από φοιτητές και εργαζόμενους!

Για αυτό και θέλουν να χτυπήσουν το άσυλο! ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ώστε να μπορούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να κάνουν ανενόχλητοι τις μπίζνες για τα κέρδη τους στις πλάτες των φοιτητών, για να εφαρμόζεται χωρίς εμπόδια η πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματα μας και στην Ανώτατη Εκπαίδευση!

Το άσυλο δεν είναι «κούφιο γράμμα», είναι η ασπίδα για την προάσπιση των αγώνων μας, που βάζουν στο στόχαστρο αυτή την πολιτική, διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή! Για αυτό και μόνο οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μπορούν να το υπερασπιστούν!

Καλούμε τους φοιτητές να ισχυροποιήσουν τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση, να δυναμώσει η συζήτηση μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις τμημάτων και ετών, να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης σε κάθε ίδρυμα και τμήμα! Να κάνουμε τους συλλόγους μας κάστρα αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση! Να μπλοκάρουμε την κατάργηση του ασύλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]