Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές - Πώς κρίνουν οι πολίτες το αποτέλεσμα και τι πιστεύουν για τη νέα κυβέρνηση

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία Κάπα Research. Η έρευνα κοινής γνώμης πραγματοποιήθηκε το διάστημα από τις 9-11 Ιουλίου, σε δείγμα 1.001 ατόμων σε όλη τη χώρα, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Σε αυτήν καταγράφονται, μεταξύ άλλων, τα συναισθήματα που προκάλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και η εικόνα των βασικών μελών της κυβέρνησης.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, η νέα κυβέρνηση, στην πρώτη εβδομάδα σχηματισμού της, έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, ενώ τα αποτελέσματα του έργου της, η ευκρίνεια των παρεμβάσεών της, η ηθική των μελών της και η επιμονή της στα δύσκολα θα κρίνουν το χρονικό εύρος βιωσιμότητάς της. Η μεγάλη πλειοψηφία (άνω του 60%) την θέλει να εξαντλεί την τετραετία. Οι πολίτες αναμένουν κινήσεις – με αποφασιστικότητα – στους τομείς του φορολογικού, της ασφάλειας, των επενδύσεων, της Παιδείας και του εκσυγχρονισμού του κράτους.

Στην ερώτηση πώς αξιολογείτε το εκλογικό αποτέλεσμα, το 35% των ερωτηθέντων απαντά "θετικά", το 16% "μάλλον θετικά", το 14% "μάλλον αρνητικά", το 32% "αρνητικά" και το 3% ΔΓ/ΔΑ.
πηγή enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]