ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ζαγόρι :Προγραμματικές για Αναγνωστοπούλειο Διλόφου, Κουκούλι και δρόμο προς Ι.Μ. Ασπραγγέλων

Προγραμματικές για Αναγνωστοπούλειο Διλόφου, Κουκούλι

και δρόμο προς  Ι.Μ. Ασπραγγέλων

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Ηπείρου (η μία για το Δίλοφο και με το Υπουργείο Πολιτισμού) θα συνάψει ο Δήμος και ειδικότερα:

-«Γεωτεχνική έρευνα και μελέτη & στατική μελέτη για την αποκατάσταση του παραδοσιακού κτηρίου του δημοτικού σχολείου Διλόφου». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 54.543,42 € . Το σχολείο (Αναγνωστοπούλειος Σχολή) κτίστηκε το 1855 στην κεντρική πλατεία του Διλόφου που έχει χαρακτηριστεί ιστορικός τόπος. Η διάρκεια θα είναι δυο χρόνια. Πριν αναλάβει την διαδικασία η Περιφέρεια (κατόπιν αιτήματος κατοίκων οι οποίοι προφανώς δεν γνώριζαν την πρωτοβουλία του Δήμου), όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου ο Δήμος είχε αναλάβει να προωθήσει την χρηματοδότηση μελέτης  με 75.000,00 € από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
-«Βελτίωση οδού από διακλάδωση Ε.Ο Ιωαννίνων – Κόνιτσας προς Ι.Μ Ασπραγγέλων». Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 120.000,00€ με Φ.Π.Α. Οι πιστώσεις προέρχονται από την Περιφέρεια. Σκοπός της σύμβασης, διάρκειας 20 μηνών,  είναι η βελτίωση της οδού προς την Ι.Μ Ασπραγγέλων, προκειμένου να γίνει καλύτερη και ασφαλέστερη η πρόσβαση των προσκυνητών προς την ιερά μονή.

-«Κατασκευή τμήματος λιθόστρωτου καλντεριμιού στη θέση οικία Μακρή έως οικία Ε. Αναστασιάδη Τ.Κ Κουκουλίου». Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 45.000,00€ με Φ.Π.Α. Με την σύμβαση διάρκειας 20 μηνών θα γίνει ανακατασκευή του λιθόστρωτου  από την θέση «Μακρέικα»  έως την θέση «Κάτω  Πλατεία» του οικισμού Κουκουλίου του Δήμου Ζαγορίου. Το υφιστάμενο λιθόστρωτο είναι κατεστραμμένο και πρέπει να ανακατασκευαστεί για την διευκόλυνση των κατοίκων και των επισκεπτών του οικισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]