[Κόσμος]Εκρήξεις στα Κατεχόμενα Εκκενώθηκαν σπίτια –Θραύσματα σε αυλές

Σε μερική εκκένωση σπιτιών στο κατεχόμενο Δίκωμο προχώρησαν οι κατοχικές αρχές εξαιτίας της εκκωφαντικής έκρηξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Πενταδάκτυλο. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν τ/κ Μέσα, από θραύσματα σε αυλές σπιτιών.
Όπως μεταδίδουν στα κατεχόμενα, σήμερα αναμένεται η άφιξη εμπειρογνωμόνων από την Τουρκία για να μελετήσουν τα θραύσματα.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του λεγόμενου ΥΠΕΞ, Κουντρέτ Εζερσάι, δεν είναι σαφές σε τι οφείλεται η συντριβή.
Τα πρώτα ευρήματα, είπε, υποδεικνύουν ότι το αντικείμενο, που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε αεροσκάφος, που μετέφερε εκρηκτικά, είτε βλήμα πυραύλου, διαψεύδοντας αναφορές σε τ/κ ΜΜΕ ότι επρόκειτο για έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών.

Δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμοί, ενώ οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Η φωτιά που ξέσπασε στο σημείο τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 3.40 τα ξημερώματα.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης και δυνάμεις της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους, οι οποίες αναζητούν τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε τη Λευκωσία.

Επί τόπου έσπευσαν ο κατοχικός στρατός, ο ηγέτης των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί και ο λεγόμενος ΥΠΕΞ, Κουντρέτ Εζερσάι.

Ρόιτερς: Συντριβή αεροσκάφους, επανδρωμένου ή μη επανδρωμένου 

Την είδηση εντωμεταξύ φιλοξενεί και το πρακτορείο Ρόιτερς. Αναμετάδοσή της γίνεται από το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο αναφέρει ότι το συμβάν σημειώθηκε περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Λευκωσίας.

Εκεί όπως αναφέρεται συνετρίβη απροσδιόριστης ταυτότητας αντικείμενο που πιστεύεται ότι ήταν είτε αεροσκάφος, επανδρωμένο ή μη επανδρωμένο, ή πύραυλος. Συμπληρώνεται ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στο έδαφος, σύμφωνα με τουρκοκύπριους αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το Ρόιτερς αναφέρει επίσης ότι η Κύπρος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Συρία. Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν νωρίτερα θέσεις του συριακού στρατού στη Χομς και στη Δαμασκό, εξαπολύοντας μια επιδρομή που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 4 άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι 21, σύμφωνα με έναν απολογισμό που μεταδόθηκε από συριακά κρατικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]