Κεντρικά Τζουμέρκα:Συνελήφθη για παράνομη θήρα

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ατόμου που εντοπίστηκε να ασκεί παράνομη θήρα, σε περίοδο καθολικής απαγόρευσης και μάλιστα νυχτερινές ώρες, προχώρησε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 Ιουλίου στο ρέμα «Παλιούρι» της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκάτουνου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει αποδέκτης καταγγελιών ότι στην εν λόγω περιοχή ασκείται παράνομη θήρα από αγνώστους. Κλιμάκιο της Θηροφυλακής μετέβη στο σημείο και εντόπισε τροφές (καλαμπόκι) που είχαν ρίξει άγνωστοι προφανώς για να προσελκύσουν τριχωτά θηράματα, αλλά και μία αυτοσχέδια φυλάχτρα.
Το σημείο τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και τις νυχτερινές ώρες της επόμενης ημέρας, στις 5 Ιουλίου, οι Θηροφύλακες εντόπισαν ένα άτομο να μεταβαίνει στο σημείο, να ρίχνει καλαμπόκι για την προσέλκυση θηραμάτων και να κρύβεται στην αυτοσχέδια φυλάχτρα.
Ενεργώντας με τη δέουσα προσοχή και τον απαιτούμενο επαγγελματισμό, οι Θηροφύλακες προσέγγισαν το σημείο και συνέλαβαν το άτομο, που έφερε μαζί του ένα κυνηγετικό όπλο (δίκαννο) που είχε και ενσωματωμένο έναν φακό.
Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία με το σχηματισμό δικογραφίας και ο συλληφθείς παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο, ενώ το όπλο κατασχέθηκε.
Η Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση την υποχρέωση που έχουμε όλοι να σεβόμαστε τη νομοθεσία που διέπει την κυνηγετική δραστηριότητα, επομένως και τις ρητές απαγορεύσεις που ισχύουν την συγκεκριμένη περίοδο, αλλά παράλληλα στέκεται και στη σημασία της ενημέρωσης της Θηροφυλακής και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών, από πολίτες όταν αντιλαμβάνονται ή διαπιστώνουν, ότι συμβαίνει κάτι ύποπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]