ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εκτός Βουλής πρωτοκλασάτοι του ΣΥΡΙΖΑ...

Ποιοι πήραν τους περισσότερους σταυρούς...

Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σημαντικά «λαβωμένος» όσον αφορά τον αριθμό των βουλευτών που χάνει σε σχέση με το 2015. Μειώνει, όπως αναμενόταν, σχεδόν στο...
μισό την κοινοβουλευτική του δύναμη και εκπροσωπείται πλέον στη Βουλή με 86 βουλευτές από 145 το 2015.

Από τα κορυφαία στελέχη είτε συμμετείχαν είτε όχι στην προηγούμενη σύνθεση της Ολομέλειας η Ράνια Σβίγκου στην Α΄ Αθήνας καταλαμβάνει την 5η θέση πίσω από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και δεν παίρνει το εισιτήριο για τη Βουλή. Οι τρεις πρώτες θέσεις ήταν κλειδωμένες από πολύ νωρίς από τους Νίκο Βούτση, Δημήτρη Τζανακόπουλο και Νίκο Φίλη.

Στο βόρειο τομεά της β΄ Αθηνών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (46.491 ψήφοι) είναι ο πρώτος των πρώτων και ακολουθούν οι Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιώργος Κατρούγκαλος που θα είναι στη νέα Βουλή, αφήνοντας εκτός τους Τέρενς Κουίκ, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία και τον Τάσο Πετρόπουλο.

Καλά τα νεά δεν ήταν στον δυτικό τομέα της Β΄ Αθήνας για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή που χάνει και τη μάχη των βουλευτικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές. Δεν τα κατάφεραν επίσης οι Παναγιώτης Ρήγας και ο Νίκος Τόσκας, σε αντίθεση με τους Γιάννη Δραγασάκη, Δημήτρη Βίτσα, Χαρά Καφαντάρη, και Θανάση Παπαχριστόπουλο που κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις.

Στον νότιο τομέα της Β΄ Αθηνών οι Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας και Ραλλία Χρηστίδου "καθάρισαν" το παιχνίδι των εδρών, αφήνοντας εκτός τον Νίκο Ξυδάκη, την Κατερίνα Παπακώστα, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Γιώργο Κυρίτση.

Στην Α΄ Πειραιά πολλές ήταν απώλεις με τον Θεόδωρο Δρίτσα να παίρνει την μοναδική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ και το εισιτήριο για τη Βουλή να χάνουν η Μαρία Ρεπούση, η Γεωργία Γεννιά, ο Κώστας Δουζίνας και η Ελένη Σταματάκη.

Στην Β΄ Πειραιά μόνο η Ευαγγελία Καρακώστα από τους νυν βουλευτές έμεινε εκτός με την Νίνα Κασιμάτη, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη να συμμετέχουν στις εργασίες του Κοινοβουλίου για την επόμενη τετραετία.

Ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νάσος Αθανασίου εξελέγησαν στην Ανατολική Αττική αφήνοντας εκτός τον ηθοποιό Πάνο Σκουρολιάκο. Αυτό μπορεί να αλλάξει, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός θα κληθεί να διαλέξει είτε αυτή την έδρα είτε την Αχαϊα ή την Λάρισα.

Στη Δυτική Αττική ο Γιώργος Τσίπρας “έκλεψε” την έδρα από τον Γιώργο Πάντζα, ενώ χαμηλή ήταν η “πτήση” σε ψήφους για τον Αριστείδη Μπαλτά.

Πολλές οι απώλειες στη δύσκολη περιφέρεια της Α΄ Θεσσαλονίκης όπου οι “μνηστήρες” ήταν πολλοί. Η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιάννης Αμανατίδης, ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Κώστας Ζουράρις και ο Αλέξανδρός Τριανταφυλλίδης, άφησαν εκτός Βουλής τους Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, Μάρκο Μπόλαρη, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Τάσο Κουράκη, Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Γιάννη Σαρίδη.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να εκλεγεί ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας.

Στη μάχη των Χανίων αξιοσημείωτο είναι πως ο Παύλος Πολάκης με 10.083 ψήφους άφησε στη δεύτερη θέση και εκτός Βουλής, εξαιτίας της β΄ κατανομής, τον Γιώργο Σταθάκη με 7.957 ψήφους.

Με διπλάσιο αριθμό ψήφων από τον δεύτερο υποψήφιο η Όλγα Γεροβασίλη επικράτησε στην Άρτα και πήρε τη μια έδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα να κερδίζει και τον νομό.

Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραϊτης κέρδισαν την μάχη της Αιτωλοακαρνανίας αφήνοντας εκτός τον Γιάννη Τσιρώνη και την Μαρία Τριανταφύλλου.

Από τις μονοεδρικές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επικρατήσει πουθενά με αποτέλεσμα, μεταξύ των χαμένων να είναι και ο Σταύρος Κοντονής στη Ζάκυνθο.

Στην Ημαθία δεν τα πήγε καλά και ο πρώην υπουργός Άγγελος Τόλκας μένοντας στη δεύτερη θέση πίσω από την Φρόσω Καρασαρλίδου.

Στο Ηράκλειο στην έκτη θέση και εκτός Βουλής βρέθηκε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ ο προερχόμενος από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης κατάφερε να μπει στη Βουλή εξαιτίας της πρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό.

Στα Ιωάννινα εκτός έμεινε ο επί σειρά ετών κοινοιβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς που κατέλαβε την τρίτη θέση με την Μερόπη Τζούφη να κερδίζει την μοναδική έδρα για το κόμμα. Στη νέα Βουλή δεν θα είναι και η Φωτεινή Βάκη από την Κέρκυρα, ενώ επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει και τη μονοεδρική της Κεφαλονιάς η μέχρι πρότινος γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου δεν θα είναι στους “86” που θα ορκιστούν σε λίγες ημέρες στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Ο Βασίλης Κόκκαλης φαίνεται πως θα “κλέψει” την έδρα της Άννας Βαγενά στη Λάρισα εκτός και αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιλέξει το συγκεκριμένο νομό.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δεν τα κατάφερε - όπως άλλοι συνάδελφοί της από τους ΑΝΕΛ - και πήρε την τρίτη θέση πίσω από τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και την Κατερίνα Παπανάτσιου στη Μαγνησία.

Ο Αλέξης Χαρίτσης στη Μεσσηνία μπαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή αφήνοντας εκτός τον Πέτρο Κωνσταντινέα. Στη Βουλή με διαφορά από τον δεύτερο στην Πέλλα εκλέγεται η Θεοδώρα Τζάκρη. Εξελέγησαν εκ νέου ο Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο, ο Κώστας Μπάρκας στην Πρέβεζα και η Ολυμπία Τελιγιορίδου στην Καστοριά...

 πηγή newpost.gr
via:nonews-news.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]