ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για απλήρωτη εργασία στο Δήμο Μετσόβου

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη πρακτική του Δήμου Μετσόβου να αφήνει απλήρωτους για πολλούς μήνες τους συναδέλφους συμβασιούχους ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς της Κοινωφελούς Επιχείρησής του
Δεν παραγνωρίζουμε ότι η υποχρηματόδοτηση των Δήμων είναι γενικευμένο φαινόμενο, το οποίο κι έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και δεν έκανε το παραμικρό για να αλλάξει αυτή την κατάσταση, ούτε και την ομηρία των χιλιάδων συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς. Απέδειξε στην πράξη την πλήρη αδιαφορία της για την προσχολική αγωγή.
Με αυτά τα πενιχρά οικονομικά όμως η Δημοτική Αρχή Μετσόβου επιλέγει να επιχορηγεί γιορτές κοτόπουλου και προβατίνας και να αφήνει τους συμβασιούχους στους παιδικούς απλήρωτους, να μην φροντίζει καν να είναι συνεπής απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία.
Είναι επίσης γνωστό ότι η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την πληρωμή την εργαζόμενων μέσω προγραμμάτων γι αυτό και παρουσιάζει μόνιμα καθυστερήσεις στην απόδοση των επιχορηγήσεων προς τους Δήμους. Εξίσου ανάλγητος ο Δήμος Μετσόβου, όχι μόνο δεν έχει φροντίσει να καλύπτει αυτά τα κενά με μεταφορά κονδυλίων, αντίθετα καθυστερεί ακόμα περισσότερο τη μισθοδοσία.
Απαράδεκτη όμως κρίνεται και η πρακτική της Δημοτικής Αρχής να κατασυκοφαντεί και να εκβιάζει με κλείσιμο των δομών, τους εργαζόμενους που, ορθά, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, μετά από τόσους μήνες απλήρωτης εργασίας.
Καλούμε τα νέα ζευγάρια του Μετσόβου να βγάλουν συμπεράσματα από το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή κάνει λόγο για κλείσιμο των δόμων αφού πρώτα εξασφάλισε την επανεκλογή της για μια ακόμα θητεία.
Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο Δήμος έχει ανάγκη από επιπλέον δομές, από νέα βρεφικά τμήματα. Είναι απαράδεκτο να στοιβάζονται σε ένα τμήμα 20 και πλέον βρέφη!
Απαιτούμε:
Την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου ώστε να επιχορηγήσει την  Κοινωφελή του Επιχείρηση.
Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων και την εξασφάλιση της τακτικής πλέον πληρωμής τους.
Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου και προσλήψεις επιπλέον προσωπικού.
Δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων
Τήρηση των αναλογιών παιδιών –παιδαγωγών.
Γιάννενα 1η Ιούλιου 2019

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]