AGRIFARM» Εναρκτήρια Εκδήλωση αύριο στη Ζίτσα

Ενημερωτική Εκδήλωση Παρουσίασης του Έργου
«Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives – AGRIFARM»
Δευτέρα 15/07/2019, 18:30
στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας
(Παλαιό Δημαρχείο, Λ
ασκαρίνας 3α, Ελεούσα)

Την Δευτέρα 15/07/2019 στις 18:30, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας (Παλαιό Δημαρχείο, Λασκαρίνας 3α, Ελεούσα), παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το έργο «Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives – AGRIFARM» (INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020) και ξεκινάει μια συζήτηση για τα νέα συνεργατικά σχήματα στον αγροτικό τομέα και τις δυνατότητες που υπάρχουν για νέες εναλλακτικές καλλιέργειες.
Το έργο «Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives – AGRIFARM» στοχεύει στην υποστήριξη, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, εκπαίδευσης, δικτύωσης και προώθησης, της δημιουργίας νέων συνεταιριστικών / συνεργατικών σχημάτων, τα οποία θα δραστηριοποιηθούν σε δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες (π.χ. αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά) τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Ειδικότερα επιδιώκεται η ανάπτυξη της Κοινωνικής Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με το πλαίσιο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί η Κοινωνική Οικονομία, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να διαμορφωθεί ένα φιλικό και ευνοϊκό περιβάλλον για την συνεργασία των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα, διευκολύνοντας έτσι τη διανομή των Αγροτικών Προϊόντων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την από κοινού παρουσία στο χώρο του Branding και της Σήμανσης (Labeling).
Στο έργο συμμετέχουν ως εταίροι, από την Ελλάδα ο Δήμος Ζίτσας (Επικεφαλής Εταίρος), ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και η ΑΜΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ, ενώ από την Ιταλία ο Δήμος TORRE SANTA SUSANNA και η Συνομοσπονδία Ιταλών Αγροτών Απουλίας.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν o κος Μιχάλης Πλιάκος, Δήμαρχος Ζίτσας, ο κος Νικόλαος Παπαγρηγορίου, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Ηπείρου και ο κος Νικόλαος Δημητριάδης, Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΚΕ.
Στη εκδήλωση συμμετέχουν ως εισηγητές ο Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος, Γενικός Γραμματέας της ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΚΕ, ο κος Ιωάννης Μανουσσόπουλος, η κα Πασχαλίνα Χατζοπούλου και ο κος Αθανάσιος Ράγκος, Ερευνητές του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο κος Χρήστος Βούλγαρης, Γεωπόνος της Ένωσης Αγροτών Ιωαννίνων, ο κος Δημήτρης Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος στα ΑΓΡΟΝΕΑ, ο κος Λουκάς Μπρέχας, Μέλος του Δικτύου Κ.Α.Π.Α. και η κα Σοφία Κομίνη, Αγρότισσα, Verum Herb Komini.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί στους διαδικτυακούς τόπους (sites) του Δήμου Ζίτσας και της ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΚΕ, www.3ts.gr.
Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]