Εκλογές 2019:Άνοιξαν οι κάλπες που θα αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση

Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες  στα 21.478 εκλογικά τμήματα    όλης της χώρας που θα αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση .
Σήμερα καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 9.903.864 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 519.227 είναι ηλικίας 17- 21 ετών και ψηφίζουν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές.
Υπενθυμίζεται ότι στο Ν Ιωαννίνων  καθορίστηκαν 491 εκλογικά τμήματα και ένα Μεικτό εκλογικό τμήμα Ετεροδημοτών στα Ιωάννινα (3ο Δημοτικό Σχολείο -Μαρούτσειο) Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες ΄Αρτας, Α’ Αθηνών και Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών.

• Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικο
ύς καταλόγους στον Νομό Ιωαννίνων ανέρχονται σε 170.716 βασικούς εκλογείς. Θα ψηφίσουν επίσης με τις ειδικές καταστάσεις στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία.

Πόσους σταυρούς βάζουμε 

Όλοι οι εκλογείς του Νομού Ιωαννίνων σημειώνουν έως δύο (2) σταυρούς προτίμησης.Εάν σε κάποιο ψηφοδέλτιο σημειωθούν περισσότεροι σταυροί  από τους προβλεπόμενους, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης


Στην Πρέβεζα


Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο ψηφίζουν οι ετεροδημότες

Σε 161 ανέρχονται τα εκλογικά τμήματα στην Πρέβεζα για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ενώ οι ψηφοφόροι θα πρέπει να ενημερωθούν που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα καθώς υπάρχουν αλλαγές στα εκλογικά τμήματα λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων,σύμφωνα με τη Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας.Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν: Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις». Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική.Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαλλάσσονται νόμιμα όσοι την ημέρα της ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών,στην Πρέβεζα ορίστηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο όπου θα ψηφίσουν οι εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι στους κωδικοποιημένους εκλογικούς καταλόγους Ετεροδημοτών των εκλογικών Περιφερειών: Άρτης, Α΄ Αθηνών, Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών και Ιωαννίνων.


Τι να κάνετε αν δεν βρίσκετε το όνομά σας στους εκλογικούς καταλόγους 

Αν δεν βρίσκετε το όνομά σας στους εκλογικούς καταλόγους μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δήμο στα δημοτολόγια του οποίου είστε εγγεγραμμένοι .

Με τι έγγραφα ψηφίζετε 

Με την αστυνομική σας ταυτότητα ,το διαβατήριό σας,ή το ατομικό βιβλιάριο όλων των ασφαλιστικών ταμείων .

Πως ψηφίζουν οι ετεροδημότες 

Οι ετεροδημότες εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους σε ειδικά τμήματα ετεροδημοτών .
Μέσω του ypes.gr  μπορούν να ενημερωθούν σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν

Δωρεάν τα διόδια 

Χωρίς να πληρώνουν διόδια μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας θα διέρχονται οι πολίτες σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας .


Υποχρεωτική η ψήφος
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική, εκτός από όσους την ημέρα των εκλογών βρίσκονται στο εξωτερικό και για όσους είναι άνω των 70 ετών.
Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Γιια την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών , τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Γραφεία Ταυτοτήτων


Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00
Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00
Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.


Aυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια 

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας, σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο των Βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.

Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα  τέθηκαν σε ισχύ  από την Παρασκευή 5 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη διάθεση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των μέτρων, καθώς και τον απαιτούμενο συντονισμό και εποπτεία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, θα διατεθεί σταδιακά το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού της Τροχαίας καθώς και μεγάλος αριθμός περιπολικών, μοτοσικλετών και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό.

Η Ελληνική Αστυνομία, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]