ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΣΕΑ Αρτας:Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Η μετάγγιση αίματος και προϊόντων αίματος σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο. Το αίμα και τα προϊόντα αίματος αποτελούν βασικά συστατικά για τη σωστή διαχείριση γυναικών με αιμορραγία κατά τον τοκετό, παιδιών που πάσχουν
από σοβαρή αναιμία λόγω ελονοσίας και υποσιτισμού, ασθενών με αιματολογικές διαταραχές, κληρονομικές διαταραχές αιμοσφαιρίνης και ανοσολογικής ανεπάρκειας,θυμάτωνσε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καταστροφές και ατυχήματα, καθώς και ασθενών που υποβάλλονται σε προηγμένες ιατρικές και χειρουργικές επεμβάσεις. Αν και η ανάγκη για αίμα και προϊόντα αίματος είναι καθολική, υπάρχει σημαντική διαφορά στο επίπεδο πρόσβασης σε ασφαλές αίμα και προϊόντα αίματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε πολλές χώρες, οι υπηρεσίες αίματος αντιμετωπίζουν επιπλέον την πρόκληση της επάρκειας αίματος, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα και την ασφάλειά του.
Φετινή εκστρατεία
Το θέμα της φετινής εκστρατείας είναι η αιμοδοσία και η καθολική πρόσβαση στην ασφαλή μετάγγιση αίματος, ως συστατικό στοιχείο της καθολικής κάλυψης της υγείας. Το σύνθημα είναι«Ασφαλές αίμα για όλους»και στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για την ανάγκη για ασφαλές αίμα στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης και να υπενθυμίσουμε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η εθελοντική αιμοδοσία για την επίτευξη του στόχου της παγκόσμιας κάλυψης. Το θέμα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να γίνουν αιμοδότες και να δίνουν τακτικά αίμα - δράσεις οι οποίες είναι καθοριστικές για την οικοδόμηση ισχυρών θεμελίων για βιώσιμες εθνικέςστρατηγικές προμήθειας αίματος.
Εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο
Κάθε χρόνο, στις 14 Ιουνίου, χώρες από όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.Η χώρα υποδοχής για το2019 είναι η Ρουάντα. Η παγκόσμια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κιγκάλι της Ρουάντα στις 14 Ιουνίου 2019.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρταςδιοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 από τις 09:00 έως τις 13:30 στο γραφείο του, Σκουφά 79.
Παράλληλα, διοργανώνονται οι εξής μαθητικοί διαγωνισμοί:
- Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές δημοτικών σχολείων.
- Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής για μαθητές γυμνασίων και λυκείων, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο ποίημα, παραμύθι, θεατρικό ή επιστολή στον αιμοδότη.

Στην αιμοδοσία θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα ενημέρωσης και δειγματοληψίας για τη δωρεά μυελού των οστών.
Οι αιμοδοσίες γίνονται πάντα με τη στήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και είναι ανοιχτές για το κοινό. Όσοι προσέλθουν να αιμοδοτήσουν, καλούνται να φέρουν ταυτότητα και ΑΜΚΑ για την εγγραφή τους στο νέο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]