Το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων για τη σημερινή εκδήλωση του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ


            Το Κοινωνικό Πολύκεντρο, ως ερευνητικό κέντρο, από την ίδρυσή του, τυπικά έχει σαν κύριο στόχο την τεκμηρίωση των θέσεων του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος και ιδιαίτερα της ΑΔΕΔΥ. Στην πορεία και σταδιακά, το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ άλλαξε, έχασε αυτό το χαρακτήρα και εξελίχθηκε σε κοινωνικό εταίρο και σύμβουλο της κάθε κυβέρνησης για την αναμόρφωση του Δημόσιου Τομέα και του αστικού κράτους, μια αναμόρφωση που έχει σαφώς αντιδραστικό χαρακτήρα, γίνεται σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων και ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων.

            Το Κοινωνικό Πολύκεντρο, σε όλες αυτές τις αναδιαρθρώσεις που έχουν γίνει στο Δημόσιο, αποτελεί το συνομιλητή της κυβέρνησης και σαφώς αποτελεί μέρος του προβλήματος. Σημαίνοντα ρόλο έπαιξε στην προώθηση της αξιολόγησης. Αποτελεί καλά οργανωμένο και στελεχωμένο φορέα που χρηματοδοτείται από την Ε. Ε. και την κυβέρνηση, με πρόσχημα την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων (π.χ. προγράμματα Δια Βίου Μάθησης). Πρόκειται για πακτωλό χρημάτων τα οποία στόχο έχουν την ενσωμάτωση συνδικαλιστών και του συνδικαλιστικού κινήματος.

            Ας αναρωτηθεί κάθε καλοπροαίρετος εργαζόμενος: αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, αν το Κοινωνικό Πολύκεντρο όπως και άλλες τέτοιου τύπου δομές,  συνέβαλλαν με τις θέσεις τους και τις μελέτες τους στο να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια αντιλαϊκή πολιτική, θα τους έδινε χρήματα η Ευρωπαϊκή Ένωση;

            Αρκετά χρόνια οι εκπρόσωποί μας στο Διοικητικό Συμβούλιο συγκρούονταν, διαφωνούσαν, κατάγγελλαν τα προγράμματα και το γενικότερο ρόλο του Πολύκεντρου. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν είχαν συμφωνήσει σε κανένα από τα πρόγραμμα που υλοποίησαν Πολύκεντρο, και οι άλλες δομές όπως το ΙΠΕΜ και το ΚΕΜΕΤΕ. Είχαν καταψηφίσει όλο το περιεχόμενο δράσης καταγγέλλοντας δημόσια το ρόλο τους, ενημερώνοντας τους Δημόσιους Υπάλληλους, τους εκπαιδευτικούς.

Εδώ και χρόνια απαιτούμε το κλείσιμό τους

            Από το 2014 οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποχωρήσαμε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολύκεντρου, δηλώνοντας δημόσια ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις δραστηριότητές θα ενημερώνουμε τους συναδέλφους και θα παρεμβαίνουμε.

            Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη σήψη και τη σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου, που αγκαλιάζει κάθε πλευρά και λειτουργία της συνδικαλιστικής δραστηριότητας.

            Παλεύουμε να δυναμώσει η αντιπαράθεση με ό, τι σάπιο υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα, με τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, δίνοντας ταυτόχρονα πνοή, ελπίδα και προοπτική στην  πάλη για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και στο χώρο του Δημοσίου.

Γιάννενα 10 Ιουνίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]