ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Τόσος ...φόβος ..σε ένα βλέμμα;Πόση ..κακία σε μια "ανθρώπινη" ψυχή;;

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

"Είναι η Φαίδρα. 
Το κουταβάκι από το Νεοχωρόπουλο με την συρμάτινη θηλιά στο λαιμό που το έπνιγε. 
Οι εξωτερικές πληγές, έκλεισαν. Είναι καλά. 
Με τις εσωτερικές έχουμε θέμα. 
Είναι 40 περίπου μέρες μαζί μας και την έχουμε αγγίξει 3 φορές. 
Η πρώτη στη περισυλλογή της. Η δεύτερη όταν ναι μεν είχε ξυπνήσει μετά την κτηνιατρική βοήθεια αλλά δεν είχε φύγει εντελώς η επήρεια της νάρκωσης. Και η τρίτη τη μέρα που την καταγράψαμε στο βίντεο. 
Είναι θηλυκό πιράνχας. Δεν έχουμε ξανά δαγκωθεί ποτέ έτσι από σκύλο. 
Και στη περισυλλογή της που έκανε σαν αγριόγατα στην αγκαλιά της εθελόντριας και την δάγκωνε παντού αλλά δεν είχε και άλλη επιλογή καθώς το σύρμα είχε φτάσει καρωτίδα και με λάθος κίνηση της, θα της την έκοβε, και στο κτηνιατρείο δαγκωθήκαμε όλοι, και όσες μέρες φιλοξενείται στην εθελόντρια, δάγκωνε. 
Έχει λίγες μέρες που το έκοψε να δαγκώνει. 
Ξέρει ότι είμαστε οι καλοί που την φροντίζουμε και την αγαπάμε αλλά συνεχίζει να μη θέλει να την αγγίζουν. 
Ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε τι έζησε αυτό το κουταβάκι για να έχει τέτοιο τρόμο. 
Έχουμε διαχειριστεί πολλά περιστατικά κακοποιημένων ζώων αλλά αυτό δεν το έχουμε ξανά ζήσει. 
Έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι να αναζητήσουμε την νέα της οικογένεια και κάποια στιγμή η μικρή θα μας ξανά εμπιστευτεί ως είδος. Ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα και σε λίγο πιστεύουμε θα μας αφήνει να έχουμε περισσότερα δικαιώματα πάνω της. "

Αυτή  είναι η ανάρτηση των εθελοντών της Animal Action Ioannina που εδώ και λίγες μέρες έχει  δημοσιευτεί στη σελίδα τους στο facebook .
 Το φοβισμένο βλέμμα της ,  όχι μόνο μας υποψίασε  για το τι μπορεί να έχει περάσει  η αθώα αυτή ψυχή  αλλά και μας τρόμαξε ... ότι μια ανθρώπινη "ψυχή" είναι ικανή να προκαλέσει τέτοια εικόνα ..

Ήταν 5 του Μάη όταν η Animal Action Ioannina κατάφερε να προσεγγίσει την 3 μηνών  Φαίδρα  με  εμφανή τα σημάδια της  τραγικής "ανθρώπινης" παρέμβασης  στη σύντομη ζωή της ..
Η εμπειρία των εθελοντών της Animal Action Ioannina δείχνει ότι ο  δρόμος μέχρι να φύγει ο φόβος και να έρθει η εμπιστοσύνη  είναι μακρύς ...
Η μικρή σώθηκε από το "φλερτ της με τον θάνατο και αυτό  τώρα έχει σημασία ενώ το  πιο σημαντικό από δω και στο εξής  είναι να  μην ξεχάσουμε το φοβισμένο και θλιμμένο βλέμμα της Φαίδρας ,που είναι  ακριβώς  το ίδιο με τα  τόσα άλλα θλιμμένα βλέμματα  στους δρόμους που κρύβουν μέσα τους μια πονεμένη ιστορία ..
 Η Φαίδρα στάθηκε τυχερή αφού κινητοποιήθηκαν  το  μυαλό και οι καρδιές των εθελοντών της ANimal Action Ioannina ,μένει να κινητοποιηθούμε και οι υπόλοιποι για να βρει η ψυχή αυτή αυτό που δεν γνώρισε  και είναι  αυτό που μόνο ξέρει να δίνει, αγάπη και αφοσοίωση έως την τελευταία ανάσα..
Ελπίζουμε η  επόμενη ανάρτηση να έχει ως θέμα το σπίτι της Φαίδρας και τα χέρια που θα της δίνουν μόνο χάδια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]