Εκστρατεία "ΕΕ - Προστατεύουμε μαζί"...Γνωρίστε τους καθημερινούς ήρωες της Ευρώπης!

Η εκστρατεία "Ευρωπαϊκή Ένωση -Προστατεύουμε Μαζί"η οποία τρέχει πανευρωπαϊκά σε όλα τα κράτη μέλη, κεντρικά από τις Βρυξέλλες,φέρνει στο φως αληθινές ιστορίες ανθρώπων πουεργάζονται ή υποστηρίζονται από την ΕΕ και έχουν ως έργο τους την προστασία των πολιτών.
Πρόκειται για χιλιάδες ανθρώπους από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης  που συνεργάζονται για να κρατούν ασφαλείς εσάς και την οικογένειά σας. Δεν αναζητούν την αναγνώριση – απλώς κάνουν τη δουλειά τους.
Κάθε μέρα η ΕΕ υποστηρίζει και φέρνει σε επαφή αυτούς τους ανθρώπους, βοηθώντας τους να συνεργάζονται διασυνοριακά προκειμένου να μας προστατεύσουν.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι καθημερινοί μας ήρωες ,των οποίων η δράση τους συντείνει στην προστασία μας από το ευρύ  φάσμα  των σημερινών παγκόσμιων προκλήσεων ,οι οποίες διαχωρίζονται κυρίως στους τομείς της ασφάλειας ,του περιβάλλοντος ,της υγείας και της κοινωνίας .

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ
Ποιος κάνει την Ευρώπη πιο ασφαλή;

Ακούμε πολλά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος: τρομοκρατία, εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, εμπορία ανθρώπων και πολλά άλλα, αλλά ακούμε λιγότερα για τους ανθρώπους που παρέχουν τις λύσεις. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ για την αστυνομική συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών που συνδέουν καθημερινούς ήρωες, βοηθώντας τους να μας προστατεύουν.

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Τι είναι πιο σημαντικό από την υγεία της οικογένειάς σας και των αγαπημένων σας;

Από την διατήρηση επικίνδυνων παιχνιδιών μακριά από τα ράφια έως τη θεραπεία σπάνιων ασθενειών, υπάρχουν ήρωες σε όλη την Ευρώπη που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να είστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι που αγαπάτε είναι υγιείς. Μάθετε πώς προστατεύουν εσάς και την οικογένειά σας.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ
Σε τι κόσμο θέλετε να ζήσουν τα παιδιά σας;

Οι ενέργειές μας είχαν σοβαρές επιπτώσεις στον πλανήτη. Αλλά η ΕΕ δείχνει τον δρόμο για διεθνή δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία των απειλούμενων ειδών, τη διάσωση των δασών και τη μείωση της ρύπανσης του αέρα και των υδάτων. Όλοι μαζί μπορούμε να διαδραματίσουμε έναν σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά η ΕΕ λαμβάνει πραγματικά μέτρα για να υποστηρίξει τους καθημερινούς ήρωες που αγωνίζονται για το περιβάλλον μας. Γνωρίστε τους ήρωες που προστατεύουν τους Ευρωπαίους από τους κινδύνους του σήμερα και από τους δυνητικούς κινδύνους του αύριο.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ
Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τις κοινότητες που οικοδομήσαμε;

Από την υποστήριξη των επιχειρήσεων που εργάζονται σκληρά στη γειτονιά σας έως τη φροντίδα των αποταμιεύσεων της ζωής σας και από τη διασφάλιση ότι οι μεγάλες εταιρείες πληρώνουν δίκαιο μερίδιο φορολογίας έως την καταπολέμηση άλλων αρνητικών επιπτώσεων της παγκοσμιοποίησης, ανακαλύψτε πώς η ΕΕ δίνει τη δυνατότητα σε καθημερινούς ήρωες να προστατεύουν ό,τι είναι σημαντικότερο για εσάς.


Η εκστρατεία "Ευρωπαϊκή Ένωση -Προστατεύουμε Μαζί" υπογραμμίζει τα οφέλη της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αναδεικνύει το αίσθημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης καταφέροντας έτσι να  φέρει την ΕΕ πιο κοντά στον πολίτη ..
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΔΩ

Ας γνωρίσουμε κάποιους από τους τοπικούς ήρωες!
PANAGIOTA PERISTERI


Από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως το τέλος του 2017, η Παναγιώτα ήταν υπεύθυνη του ελληνικού γραφείου για τις υπηρεσίες ασύλου που επεξεργαζόταν και εξέταζε τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο. Το γραφείο της είχε σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης της ΕΕ και συνεργαζόταν με οργανισμούς της ΕΕ και διεθνείς οργανισμούς.

EIRINI KASIMATI


Η Ειρήνη είναι υπεύθυνη του δικτύου διάσωσης και περίθαλψης στον ελληνικό Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας (ΑΡΧΕΛΩΝ). Συμμετέχει στο πρόγραμμα LIFE Euroturtles της ΕΕ, το οποίο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και τη βελτίωση της προστασίας των θαλάσσιων χελωνών στην Κύπρο, την Κροατία, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Σλοβενία. Συντονίζει τη μεταφορά τραυματισμένων χελωνών στο κέντρο διάσωσης.
SPYROS BRATSIKAS

Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Σπύρος υπηρετεί σε Υπηρεσίες καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της Ελληνικής Αστυνομίας (Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος & Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ομάδα Anti-Trafficking του Τμήματος Ανάλυσης και Αντιμετώπισης του Εγκλήματος της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας).Είναι εξειδικευμένος σε εγκλήματα στρατολόγησης και διακίνησης ανθρώπων με σκοπό την εκμετάλλευση και συμμετέχει σε συναντήσεις και επιχειρήσεις anti-trafficking σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, σε όλα τα κράτη-μέλη (σε συνεργασία με την Europol, την Eurojust και τις εθνικές αρχές κοκ). Είναι επίσης διεθνώς αναγνωρισμένος εμπειρογνώμων και εκπαιδευτής στη FRONTEX, τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, που παρέχει εκπαίδευση για τους συνοριοφύλακες και τους αστυνομικούς πρώτης γραμμής.

VASSILIS FOURKIOTIS


Τα τελευταία 6 χρόνια, ο 28χρονος Βασίλης εργάζεται για τον Αρκτούρο, μια ελληνική περιβαλλοντική οργάνωση που επικεντρώνεται στην προστασία αρκούδων και λύκων. Αρκετά από τα προγράμματα στα οποία εργάζεται έχουν χρηματοδοτηθεί μέσω του προγράμματος LIFE, την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που στηρίζει έργα για το περιβάλλον, τη διατήρηση της φύσης και την κλιματική δράση. Τα έργα αυτά έχουν ζωτική σημασία για τη συλλογή και αξιολόγηση δεδομένων σχετικά με αρκούδες και λύκους στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας που υποστηρίζεται από την ΕΕ, ο Βασίλης συνεργάζεται συχνά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχει, για παράδειγμα, βοηθήσει στη μεταφορά ορφανών αρκούδων από τη Βουλγαρία που θα επανενταχθούν πίσω στη φύση και θα απελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, και μετέφερε λύκους από ζωολογικούς κήπους της Αυστρίας και της Ιταλίας στην ασφάλεια των καταφυγίων του Αρκτούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]