ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δίκη Γιακουμάκη:Οι αλήθειες που προέκυψαν από τη δίκη και η πρόταση του Εισαγγελέα

Με  την αγόρευση του εισαγγελέα συνεχίστηκε σήμερα στα Ιωάννινα   η δίκη των 9 Κρητικών στην πολύκροτη υπόθεση του αείμνηστου Βαγγέλη Γιακουμάκη .
Ο εισαγγελέας   ξεκίνησε   την αγόρευσή του αναφερόμενος στο νομικό σκέλος της υπόθεσης δίνοντας πληροφορίες για την κατηγορία που βαρύνει τους 9 Κρητικούς εκείνη της  από κοινού και κατ' εξακολούθηση  πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
" 23 αυτοτελή περιστατικά  περιλαμβάνει το κατηγορητήριο αυτής της δίκης ,μια δίκη με πολλά προβλήματα αφού ο  παθών δεν είναι στη ζωή και οι μάρτυρες έπαθαν ξαφνική αμνησία   και κάποιοι εξ αυτών δεν θέλησαν  να καταθέσουν" σημείωσε ο εισαγγελέας και συνέχισε κάνοντας   μια αναδρομή στις καταθέσεις των μαρτύρων .
Δύσκολη στιγμή για την οικογένεια που για μια ακόμη φορά μέσα σε λίγα λεπτά  άκουσε και πάλι  όλα τα περιστατικά που είχε βιώσει ο Βαγγέλης ,με τη μητέρα του να ακούει τον εισαγγελέα με σκυμμένο το κεφάλι   αδυνατώντας να κρύψει τη συγκινησιακή της φόρτιση ...
Από το σύνολο των  καταθέσεων  όπως υπογράμμισε ο εισαγγελέας   προέκυψαν τα εξής  πραγματικά περιστατικά :
-ο παθών ήταν ένα ήσυχο και ευγενικό παιδί
-οι Κρητικοί είχαν συγκροτήσει μια ομάδα που δρούσε ως συμμορία
-η ομάδα των σπουδαστών δρούσε υβριστικά και βίαια σε βάρος του Βαγγέλη και αυτό  είχε αρχίσει να σχολιάζεται στη Γαλακτοκομική Σχολή.
-ο Βαγγέλης φοβόταν να καταγγείλει τη βιαιότητά τους και δεν μιλούσε   για αυτή ούτε καν στους γονείς του
-2 συμφοιτητές του αποφάσισαν να ενημερώσουν τη Διεύθυνση της Σχολής για όλα όσα είχαν πέσει στην αντίληψή τους
-η ομάδα των Κρητικών είχε απάδουσα συμπεριφορά προς τον Βαγγέλη

Ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί , ο ισχυρισμός  ότι όλα όσα έγιναν  έγιναν στα πλαίσια του αστεϊσμού  καθώς και οι ισχυρισμοί των δικηγόρων ότι κάποια παιδιά άλλαξαν τις καταθέσεις τους έπειτα από συναντήσεις που είχαν με συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας.
Στην αγόρευσή του και λίγο πριν την πρότασή του ο εισαγγελέας  έκανε μια αναφορά στην απουσία των κατηγορουμένων από την ημέρα που  ξεκίνησε η δίκη και συγκεκριμένα από την πρώτη συνεδρίαση εκείνη του Φεβρουαρίου .
Τέλος πρότεινε στη σεβαστή  Έδρα την ενοχή των κατηγορουμένων για  περιπτώσεις  του κατηγορητηρίου  που θα μπορούσαν να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του παθόντα  ,  ενώ πρότεινε αθώωση σε κατά περίπτωση  για  άλλα περιστατικά ,καθώς και  για  περιστατικά λόγω αμφιβολιών ,  πρότεινε  τη νομική τροποποίηση σε   απλή σωματική βλάβη  για  κάποια άλλα κατά περίσταση περιστατικά   και  πρότεινε  τέλος  την αθώωση ενός από τους κατηγορουμένων καθώς  για το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται δεν προέκυψε  ότι συμμετείχε  σε αυτό .
Η δίκη συνεχίζεται με τις   αγορεύσεις των συνηγόρων  ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται έως τα τέλη του μήνα  ,πιθανόν και την Παρασκευή 28 Ιουνίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]