ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου η Υφ.Παιδείας Μερόπη Τζούφη

Επίσκεψη της Υφ. Παιδείας Μερόπης Τζούφη στη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου

Την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Περιφερειακό Διευθυντή κο Καμπουράκη, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Ράπτη και Τζίμα, τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων του Νομού Ιωαννίνων, καθώς και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό για το θεσμό της Μαθητείας κο Μπέλλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και η Υφυπουργός ενημερώθηκε για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Στη συνέχεια, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στο Νομό Ιωαννίνων για το επόμενο σχολικό έτος, καθώς και θέματα που έχουν να κάνουν με την περαιτέρω βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών των σχολείων.

Στο σημείο αυτό, η Υφυπουργός ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας διεξάγει -ύστερα από πολλά χρόνια- μειοδοτικό διαγωνισμό προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες σε πολλά σχολεία του Νομού Ιωαννίνων. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είναι απαραίτητος για την βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας, τόσο των μαθητών, όσο και των καθηγητών και αναμένεται να παραδοθεί πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Η κα Τζούφη ενημερώθηκε επίσης για την εξέλιξη του θεσμού του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας» για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ και υπογράμμισε το σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Όσον αφορά την πορεία της Μαθητείας στα Ιωάννινα, επισημάνθηκαν από όλους τα οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία, ενώ καταγράφηκε η ανάγκη για τη συνέχιση και επέκταση του θεσμού.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των προσφύγων στις Δομές Εκπαίδευσης. Η Υφυπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ομαλή ένταξη των ανήλικων προσφύγων στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και την ενσωμάτωση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και για το λόγο αυτό, στηρίζει τις Δομές Εκπαίδευσης Προσφύγων με εκπαιδευτικό προσωπικό, κατάλληλα προγράμματα σπουδών και υλικοτεχνικές υποδομές.

Τέλος, η κα Τζούφη ενημέρωσε τα στελέχη της εκπαίδευσης σχετικά με την πορεία των 4.500 μόνιμων προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή, καθώς και για το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για 10.000 διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση την επόμενη διετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]