Πεζοπορία στα Ιωάννινα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό τηςΠαγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019,πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.
Φέτος, επιστρέφουμε στην διαδρομή με την οποία ξεκινήσαμε πριν δέκα χρόνια τον θεσμό πλέον της διοργάνωσης πεζοποριών εντός της προστατευόμενης περιοχής. Στην πανέμορφη Σκάλα της Βίτσας ή αλλιώς «Στο μονοπάτι της συνύπαρξης» όπως έχει ονομαστεί η συγκεκριμένη διαδρομή στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών που επισκέπτονται το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.
Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί με την συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού τουΦορέα Διαχείρισης θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. από τον οικισμό της Βίτσας και περνώντας το παλιό πέτρινο καλντερίμι της Σκάλας της Βίτσας, το γεφύρι του Μίσσιου καιτο γεφύρι του Κόκκορη θα καταλήξει στο Βοτανικό Μουσείου Κ. Λαζαρίδη στο Κουκούλι. Πρόκειται για μια διαδρομή που συνδυάζει πλούσια οικολογικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία, έχει μήκοςπερίπου 4 χιλιόμετρα και διάρκεια 2,5 ώρες, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας ενώ είναι κατάλληλη και για παιδιά 8ετών και άνω.
Για την συμμετοχή στην πεζοπορία είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα του Φορέα Διαχείρισης26530 22245, 22241 έως και τη Παρασκευή 21/06/2019 από τις 9:00π.μ. έως τις 15:00μ.μ.
Επίσης,για την δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς την πόλη των Ιωαννίνων ο Φορέας Διαχείρισηςθα διαθέσει ένα λεωφορείο το οποίοθα αναχωρήσει από την κεντρική πλατείατων Ιωαννίνων στις 8:30π.μ και θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο στις 16:00μ.μ. Στις δηλώσεις συμμετοχής για την μετακίνηση με το λεωφορείοθα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Η πεζοπορία διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και την παράλληλη προβολή και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής.
Τα νερά που θα διανεμηθούν στην αφετηρία της διαδρομής όπως και τα αναψυκτικά που θα διανεμηθούν στο γεφύρι του Κόκκορη, είναι χορηγία της εταιρείας φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος Α.Ε., την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]