Τα Ιωάννινα θα κερδίσουν το «στοίχημα» του Ευρωπαϊκού Πρωτ/ματος Κωπηλασίας Νέων!

Τα Γιάννινα θα κερδίσουν το «στοίχημα» του
 Ευρωπαϊκού Πρωτ/ματος Κωπηλασίας Νέων!
Τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ επιθεώρησε αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων

Η Ελλάδα και τα Γιάννινα προετοιμάζουν ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αντάξιο της παράδοσης που έχουν χτίσει στο παρελθόν. Αυτό είναι το συμπέρασμα όλων των εμπλεκομένων φορέων της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U23 που θα διεξαχθεί στην Παμβώτιδα λίμνη στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου όπως το διατύπωσαν εκπρόσωποί τους κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι..
Έχοντας ξεκινήσει την τελευταία τους επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κωπηλατοδρομίου των Ιωαννίνων η τριμελής αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής παρουσία του Δημάρχου Ιωαννιτών αλλά και εκπροσώπου του ΠΕΑΚΙ είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο των εργασιών και την πεποίθησή τους ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα στεφθεί  από απόλυτη επιτυχία.             

Αναλυτικά οι δηλώσεις από την συνέντευξη Τύπου:

Το πρόγραμμα προετοιμασίας για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων «βαδίζει» κανονικά, όμως, καθώς έχουμε μπει πλέον στο τελευταίο τρίμηνο πριν από τη διοργάνωση, οι μηχανές πρέπει να πάνε στο φουλ για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους, υπογράμμισε  ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον υγρό στίβο της λίμνης Παμβώτιδας, ο οποίος τελεί υπό γενική ανακατασκευή και, όπως ανέφερε, «θα εξασφαλίσει το μέλλον της πόλης των Ιωαννίνων για κωπηλατικές διοργανώσεις».
Οι εργασίες στις παρόχθιες εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας γίνονται με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ αρωγός είναι και το ΠΕΑΚΙ που έχει τη διαχείρισή τους, καθώς και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων. «Μετά όλα αυτά τα χρόνια που έχουν περάσει από την τελευταία μεγάλη διοργάνωση, τα πάντα χρειάζονται μία γενική αναδιάρθρωση. Ήδη σήμερα επισκεφθήκαμε τον Πύργο τερματισμού όπου προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής. Από το 1998 που είχαμε τον τελευταίο αγώνα μέχρι σήμερα, με τις εθνικές μόνο διοργανώσεις, δεν ήταν δυνατόν να συντηρηθούν αυτές οι εγκαταστάσεις», ανέφερε ο κ. Καρράς.
Όπως έκανε γνωστό, ήδη 18 ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες έχουν κλείσει 550 κλίνες στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων μέσω της διοργάνωσης, άλλες τρεις Ομοσπονδίες έχουν κλείσει μόνες τους διαμονή για τις αποστολές τους, ενώ υπάρχει και συνέχεια, αφού αναμένονται δηλώσεις συμμετοχής κι αρκετών άλλων χωρών όπως, για παράδειγμα, η Κύπρος.
Ο κ. Καρράς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ευρωπαϊκή Κωπηλατική Ομοσπονδία για τους εκπροσώπους που έστειλε στα Γιάννενα προκειμένου να συνεισφέρουν ώστε να γίνει μία άρτια διοργάνωση αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς λέγοντας πως «όλοι μαζί προχωράμε και πιστεύω ότι θα έχουμε καλούς αγώνες ανάλογους της προϊστορίας αυτών των εγκαταστάσεων».
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις τιμές των ξενοδοχείων στα Γιάννενα ενόψει Πρωταθλήματος, ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ έκανε γνωστό ότι η Οργανωτική Επιτροπή μετά από μεσολάβηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κι άλλων φορέων, έχει έρθει σε συμφωνία κι έχει υπογράψει συμβόλαια με ξενοδοχεία της πόλης εξασφαλίζοντας μία σχετικά ανταγωνιστική τιμή για όσους διαμείνουν σ’ αυτά τις ημέρες των αγώνων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο τομέας αυτός μπορεί να φέρει πολλές αθλητικές διοργανώσεις στην πόλη, άρα πρέπει να το παλέψουμε όλοι μαζί. Οι εποχές δυστυχώς είναι οικονομικά δύσκολες, όλες οι Ομοσπονδίες και οι αρμόδιοι φορείς ψάχνουν ελκυστικές προσφορές σε διάφορες πόλεις για το διεθνές κοινό, άρα μετράει ακόμα και το ένα ευρώ την ημέρα».
Όσο για την εκ νέου αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ ενόψει του Πανευρωπαϊκού, ο κ. Καρράς υπενθύμισε ότι είναι υψηλότερες οι προδιαγραφές για τη φιλοξενία διεθνών αγώνων σε σχέση με εκείνες που απαιτούν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και πρόσθεσε: «Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε μία μεγάλη δαπάνη για έναν μόνο αγώνα, αλλά να κάνουμε κάτι που θα μείνει στην πόλη ώστε να διεκδικήσει στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις».
***
Την υπόσχεση ότι «η πόλη θα προσφέρει θερμή φιλοξενία σε όλους τους συμμετέχοντες στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων» έδωσε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας. Όπως είπε, «μετράμε πέντε χρόνια συστηματικής δουλειάς για να προβάλλουμε τον τόπο μας στο εξωτερικό ως τουριστικό προορισμό διαφόρων δραστηριοτήτων, μία εκ των οποίων είναι ο αθλητικός τουρισμός. Πλέον έχουμε το κορυφαίο γεγονός όλης αυτής της προσπάθειας, μαζί με όλες τις άλλες αθλητικές διοργανώσεις που καταφέραμε να φιλοξενήσουμε στον τόπο μας αυτά τα χρόνια, έχουμε τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες νέων στην Κωπηλασία. Είναι τιμή για τα Γιάννενα η διοργάνωση αυτών των αγώνων και ο Δήμος θα είναι αρωγός της προσπάθειας». Ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε την Κωπηλατική Ομοσπονδία και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων γιατί, όπως είπε, «όλοι μαζί, με την Περιφέρεια και το ΠΕΑΚΙ, καταφέραμε να φτάσουμε σ’ αυτό το αίσιο αποτέλεσμα».
***
Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας Εύα Σάντος εξέφρασε τη χαρά της που η διεθνής Κωπηλασία επιστρέφει στην Ελλάδα για μία μεγάλη διοργάνωση 20 χρόνια μετά το Κύπελλο Εθνών του 1998. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και την ΕΚΟΦΝΣ για την προσπάθεια που καταβάλουν και την υποστήριξή τους στην Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων τονίζοντας πως «θα είναι μία εξαιρετική διοργάνωση σε μία εξαιρετική και πολύ όμορφη τοποθεσία, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του αθλήματος στη χώρα μας αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη».
Η κ. Σάντος επισήμανε ότι, όπως προκύπτει από τη συνεργασία με τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο και την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ, το Πανευρωπαϊκό Νέων «θα είναι μία πολύ επιτυχημένη διοργάνωση και όλοι οι αθλητές θα φύγουν από εδώ ιδιαίτερα ευχαριστημένοι».
***
Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα των αγώνων θα είναι πολύ καλό, ευχαριστώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνέργεια που έχουν πετύχει. «Η λίμνη των Ιωαννίνων έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο Πρωτάθλημα, ενώ θεωρούμε ότι μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις όπως για παράδειγμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «όλοι μαζί συνεργαζόμενοι θα πετύχουμε και θα δείξουμε στους Ευρωπαίους ότι οι Έλληνες τα καταφέρνουμε πάρα πολύ καλά». Ευχαρίστησε δε την Περιφέρεια Ηπείρου για την πολύπλευρη στήριξη της προσπάθειας, τον Δήμο Ιωαννιτών, το ΠΕΑΚΙ και την ΕΚΟΦΝΣ.
***
Τέλος, η Γενική Γραμματέας της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Χαρά Δούκα σημείωσε τα εξής: «Χαιρόμαστε που οι Ευρωπαίοι αρμόδιοι έμειναν ικανοποιημένοι από τον έλεγχο που έκαναν στις κωπηλατικές εγκαταστάσεις. Η αναβάθμισή τους ήταν στόχος του ΠΕΑΚΙ και πλέον υλοποιείται. Βαδίζουμε σε καλό δρόμο... Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει συμβάλλει για την τέλεση των αγώνων και η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την άρτια διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας». Ζήτησε δε οι πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια δηλώνοντας συμμετοχή ως εθελοντές.



Για περισσότερες πληροφορίες

Νίκος Γκομώλης: 6936800470

Κων/νος Αγόρης :6977653897


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]