"Άξιον Εστί"..."Πλημμύρισε" ήχους και συναισθήματα το Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης![video]

βίντεο Γεωργοκίτσος Αντώνης 
Ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός έζησαν  το βράδυ  του Σαββάτου   όσοι βρέθηκαν   στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης   όπου παρουσιάστηκε   το εμβληματικό  έργο "Άξιον Εστί" των Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη,με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Συντελεστές της εκδήλωσης  ο λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, ο ψάλτης Γιώργος Ματθαιακάκης και ο ηθοποιός Χριστόδουλος Στυλιανού, ενώ συμμετείχε η μικρή συμφωνική και λαϊκή Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Γ.Λεμπέση. Την εκδήλωση διοργάνωσαν  ο Δήμος Πρέβεζας, η Περιφέρεια Ηπείρου -Π.Ε Πρέβεζας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και η Χορωδία "Αρμονία" η οποία  συμμετείχε και στην παρουσίαση γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο τα 50 χρόνια συνεχούς προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.
Δείτε στο βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube ο Γεωργοκίτσος Αντώνης ,ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ξεχωριστή βραδιά!
Η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας έγραψε για τη βραδιά
Από το Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης ως τα πέρατα του κόσμου Μια αξέχαστη βραδιά, ένα φωτεινό ταξίδι κάτω από το λίχνο των καλοκαιρινών αστεριών έζησε το κοινό της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής το βράδυ του Σαββάτου στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του εμβληματικού έργου "Άξιον Εστί"των Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη.Η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πρέβεζας, η Περιφερειακή Ενότητα ,η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η χορωδία "Αρμονία" ήταν αναμφίβολα το πολιτιστικό γεγονός φέτος και όχι μόνο καλοκαιριού. Η διοργάνωση αποτέλεσε ένα μεγάλο στοίχημα που έφεραν με απόλυτη επιτυχία σε πέρας οι αρμόδιες υπηρεσίες και παρά την μεγάλη προσέλευση κόσμου δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην προσέλευση και τη διαχείριση του κοινού.Τον κόσμο καλωσόρισαν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών ο πρόεδρος της Χορωδίας "Αρμονία" Απόστολος Αντωνίου, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη και η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας (και ψυχή της διοργάνωσης)Ελευθερία Αγγέλη, μιλώντας για το έργο που
αποτυπώνει διαχρονικά την ιστορία, τον πολιτισμό και την "ψυχή" της Ελλάδας στα πέρατα της γης. Η κ.Αγγέλη δεν έκρυψε την συγκίνησή της για την πραγματοποίησης της εκδήλωσης (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό), υπογραμμίζοντας ότι φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την συγγραφή του Άξιον Εστί, 40 χρόνια από την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Οδυσσέα Ελύτη και τα 50 χρόνια από την δημιουργία της χορωδίας "Αρμονία"."Θαρρεί κανείς ότι όλο το σύμπαν και οι συγκυρίες συνέπραξαν ώστε σ' αυτόν τον ιερό απόψε χώρο να χτυπάνε οι καρδιές όλων μας στους ήχους της μελοποιημένης ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη από τον Μίκη Θεοδωράκη", ευχαριστώντας θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση, τους καλλιτέχνες αλλά και το κοινό που παρακολούθησε και χειροκρότησε με θέρμη τους συντελεστές της βραδιάς. Επί σκηνής συναντήθηκαν ο λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, ο ψάλτης Γιώργος Ματθαιακάκης , ο ηθοποιός Χριστόδουλος Στυλιανού, και μικρή συμφωνική και λαϊκή Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Γ.Λεμπέση. Άκρως τιμητική ήταν η συμμετοχή της Χορωδίας "Αρμονία" και της Μικτής Χορωδίας Πάργας που υπό την μουσική διδασκαλία της Ανέλιας Στεφάνοβα ερμήνευσαν μοναδικά τους στίχους του "Άξιον Εστί”. Το θερμό χειροκρότημα του κοινού έκανε τους συντελεστές να ερμηνεύσουν ακόμη δυο τραγούδια μετά το τέλος της παρουσίασης, ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης απονέμοντας πλακέτες στον κ.Λεμπέση και στην Χορωδία "Αρμονία"μίλησε για μια βραδιά που θα μείνει στην ιστορία της πόλης ευχαριστώντας θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν στην διοργάνωση και ειδικότερα την Ελευθερία Αγγέλη. Στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης μεταξύ άλλων βρέθηκαν οι βουλευτές Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς , περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες κόσμου που έγιναν μια φωνή ανεβάζοντας ένα "σκαλοπάτι" ψηλότερα την ψυχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]